Hi Foodlovers!
It’s the most wonderful time of the year!
Met kerst zet ik graag iets bijzonders op tafel, vooral veel heerlijke amuses, drankjes, en andere hapjes.
Deze aardappelkoekjes met forel en dille yoghurt doen het goed als voorgerecht of als hapje tussendoor.
Om jullie een beetje te inspireren deel ik de komende weken een paar fijne recepten.
Enjoy!
Biologische rode Ca’ls Pins: monastrell, cabernet sauvignon en merlot uit Spanje
De huiswijn van het biologische wijnhuis Los Pinos: Ca’ls Pins wordt gemaakt van monastrell, merlot en cabernet sauvignon. 4 maanden rijping op frans eiken geeft de wijn structuur en zorgt ervoor dat de druiven mooi samensmelten.
- Druivenras: Monastrell, Cabernet Sauvignon, Merlot
- Wijnstreek: Valencia, Spanje
- Oogstjaar: 2016
- Alcoholpercentage: 14%
De dieppaarse wijn is krachtig zonder zwaar te worden. De monastrell geeft kruidigheid en kleur, de cabernet sauvignon structuur en frisheid en de merlot soepelheid. Sluiting: kurk. Overigens is deze wijn aanbevolen door Decanter Magazine (het grootste en belangrijkste wijnmagazine ter wereld!)
Proefnotitie
Wat veel wijn voor een kleine prijs! Een intens dieppaarse kleur heeft de Ca’ls Pins 2016, een harmonieuze blend van 50% Monastrell, 25% Cabernet Sauvignon en 25% Merlot. Expressieve neus boordevol zwart bosfruit van bramen, bosbessen en wilde aardbeien. Een hint koffie, chocolade en vanille dankzij 4 maanden rijping op Frans eiken. Prachtig in balans met zijdezachte tannine en een zwoel kruidige afdronk. Aan te raden bij gevogelte, rood vlees, harde kazen en kruidige rijstgerechten. Nu van genieten tot 2021.
Porties |
2personen |
Porties |
2personen |
- 500 g stevige aardappels
- 1 grote ui
- 1 pakje gerookte forel filtets
- zonnebloem of olijfolie
- 1 bakje kwark
- 1/2 bosje verse dille fijngehakt
- raspt van 1/2 citroen
- peper / zout
Ingrediënten
|
- Schil de aardappels en ui en rasp de aardappels en ui met een middelgrote rasp.
- Meng de kwark met de fijngehakte dille, roer goed door elkaar breng op smaak met citroen zest, en peper en zout.
- Schep het aardappel/ui mengsel in een schone theedoek, bind bij elkaar en knijp het vocht er goed uit, want de aardappels & ui laten behoorlijk wat vocht los en doe in een kom.
- Voeg de bloem, zout en peper bij het aardappel/ui mengsel en meng goed door elkaar.
- Verhit een ruime koekenpan met wat olie, schep met 2 eetlepels 3 bergjes aardappelmengsel in de pan en druk ze plat tot 3 ronde koeken, ik heb zelf een steekring gebruikt, voor mooie strakke ronde koekjes.
- Bak beide kanten op middelhoog vuur tot knapperig en goudbruin.
- Verdeel stukjes Forel over de aardappelkoekjes en serveer de Dille Kwark erbij.
- Enjoy!
No Comments