Hi foodlovers!
Het is bijna kerst, the most wonderful time of the year!
Deze hartige Kerstboom, van roomboterbladerdeeg is zo gemaakt.
Lekker bij het kerstontbijt, brunch, lunch, of gewoon als snack.
TIP:
Maak ook eens een zoete variant, met als vulling Nutella en bestrooi met veel poedersuiker.
Enjoy!
[av_one_half first av_uid=’av-868ckb’]
[av_one_half av_uid=’av-n3z3v’][/av_one_half][av_one_half first av_uid=’av-49ojsb’]
[av_one_half av_uid=’av-2ziljf’]- 1 rol roomboterbladerdeeg uit de koeling AH
- 1 bakje groene pesto
- 1 bakje tomaten tapenade
- 1 flinke hand geraspte kaas
- 1 ei geklutst
- verse kruiden optioneel
Ingredients
|
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit, halveer in 2 gelijke delen, en bestrijk om en om met de groene pesto en tomatentapenade. (zie foto)
- Leg de tweede plak bladerdeeg er bovenop.
- Maak met een mesje langs beide kanten inkepingen, van ongeveer 1 cm, (zie foto.)
- Draai elke reepje rond als een spiraal.
- Klop het ei los in een kommetje en bestrijk hiermee de boom.
- Zet vervolgens in oven en bak de kerstboom voor 15 à 20 minuten. (goed in de gaten houden)
- Enjoy!
3 Comments
Sienie Phielix
15 december 2017 at 17:50Ziet er lekker uit topkok
Foodblabla
15 december 2017 at 18:38Dankjewel Sienie Phielix fijne dagen!😘
Kevin
9 december 2022 at 14:25Ziet er super lekker uit! Ga ik zeker eens proberen!