DOORDEWEEKS SALADES

Aardappelsalade met little gem, boerenkip en za’atardressing

Aardappelsalade met little gem, boerenkip en za’atardressing
Vier de zomer mee met ons grote saladeoffensief
Aardappelsalade met little gem, boerenkip en za’atardressing
Recept Afdrukken
Vier de zomer mee met ons grote saladeoffensief
Instructies
  1. Breng de bouillon aan de kook, draai het vuur laag, leg de kip erin en laat in 8-10 min. zachtjes gaar pocheren. Zet evt. een warmhoudplaatje onder de pan. Neem de kip uit de pan, laat onder folie rusten en snijd in plakken. Houd de bouillon tegen de kook aan. Boen de aardappels schoon, schil de zoete, maar laat de schil van de roseval en truffel aardappels er nog omzitten. Snijd de aardappels in ½ cm dikke plakken en kook ze in de bouillon in 6-7 min. net beetgaar. Giet in een zeef en laat de aardappels uitlekken. Verdeel de little gem over een schaal, schik de aardappelen en kip er mooi op. Schep in een kom de oregano, tijm, sesamzaadjes en sumak door elkaar en klop de olie er met een vork door. Druppel de dressing over de aardappelsalade en serveer. * Za’atar is een Midden-Oosters kruidenmengsel van oregano, tijm, sesamzaadjes en sumak. Je kunt het zelf maken of kant-en-klaar kopen in Midden-Oosterse winkels kopen. In Amsterdam is het te koop bij Tigris & Eufraat op de Javastraat en Roos op de Rozengracht. Sumak is het gedroogde poeder van de gemalen zuurbes, ook te koop in mediterrane of Midden-Oosterse winkels. Vervang het evt. door wat extra citroensap. Bereiden ± 25 min. bron: http://www.deliciousmagazine.nl/2013/08/04/aardappelsalade-met-little-gem-boerenkip-en-zaatardressing/
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.