e pizzabakkers arnhem pizza en prosecco
BLOG

De Arnhemse Pizzabakkers bakken pizza’s voor foodblabla

Hi Foodlovers,

Afgelopen vrijdag had ik een pizzadate met Hein en zijn collega’s van de Pizzabakkers Pizza & Prosecco in het altijd gezellige centrum van Arnhem.

Ik kom aanlopen met Sander in de Broerenstraat en zie direct dat het restaurant van de Arnhemse Pizzabakkers zich op een super mooie locatie bevindt, namelijk recht tegenover de prachtige grote kerk, de Eusebiuskerk, en schuin tegenover de markt.

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

Aan de buitenkant ziet het er gezellig uit, en zelfs buiten staan gedekte tafeltjes waar je bij goed weer heerlijk in het zonnetje kan genieten van een heerlijke pizza of anders. Het interieur is hip en je kan zelfs plaats nemen aan één lange tafel zodat je met meerdere mensen tegelijk kan eten en drinken.

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

Het interieur van de PIzzabakkers

Ik word super hartelijk ontvangen door Hein Egbers, eigenaar van de Arnhemse Pizzabakkers Pizza & prosecco (en de vestiging in Nijmegen) , en gelijk begint hij enthousiast te vertellen over zijn passie, “pizza’s bakken” en zijn bedrijf en waarom ze juist hebben gekozen voor de Italiaanse keuken.

Wij nemen plaats aan een tafeltje dicht bij de open keuken, waar de mega grote Italiaanse houtoven al goed heet is opgestookt en helemaal klaar is om mee te gaan bakken. Wat leuk, zo kan ik alles goed volgen en tegelijk kletsen met Hein en zijn crew, ik vind het nu al gezellig! Er hangt een gezellige en relaxte sfeer hier in de bakkerij, de pizzabakkers zijn bezig met alle voorbereidingen, want het wordt wederom lekker druk vanavond.

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

de houtoven

We bestuderen de menukaart, en die ziet er goed uit!  overzichtelijk, speels van opzet en vooral niet al te veel keuze, dat vind ik persoonlijk altijd wel fijn, anders is het zo lastig kiezen. de pizza’s worden volgens een origineel Romeins recept gemaakt waarbij de bodem superlekker, dun en krokant blijft waarbij de pizza’s uitsluitend belegd worden met verse ingrediënten die zoveel mogelijk van kleine ambachtelijke leveranciers komen. Voordat ik een keuze maak drinken we eerst een lekker aperitiefje, twee Prosecco cocktails graag!

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

Sander kiest voor een, Prosecco limoncello en ik de Aperol Spritz, en we proosten op een gezellige avond samen.

Het wordt al lekker druk in het restaurant, en in de keuken wordt hard gewerkt, ik kan live meekijken hoe de pizza’s deegjes hoog in de lucht worden geslingerd tot dunne pizza bodems, daarna belegd met de heerlijkste verse toppings en vervolgens glijden hup zo de pizzaoven in en komen ze in no time goudbruin en krokant naar buiten, ready to serve. Wat een uitzicht, love it!

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

Zo krijg je dus heerlijke dunne bodems, zo doe je dat dus 🙂

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

Het beleggen van de pizza’s

We willen gaan bestellen, maar vanavond laat ik me graag verrassen door Hein. Vooraf krijgen wij  eerst een antipasti,  Burrata con peperonata,  dit is een romige bol mozzarella geserveerd met huis geroosterde parika, kappertjes & taggiasche zwarte olijven vol van smaak. Erbij eten we een warm Focaccia Romana brood, met Zeezout en Rozemarijn, echt belisimo! Ik hou van antipasti, de volgende keer ga ik de bruschette uitproberen, lijkt me ook erg lekker 6 knapperige broodjes belegd met lekkers van de dag.

Antipasti Burrata con Peperonata en Focaccia Romana

Antipasti Burrata con Peperonata en Focaccia Romana

Met een grote pizza schep worden onze pizza’s uit de hete oven gehaald en mogen we los gaan op de pizza. Eentje vega en een pizza met worst, ik ben erg benieuwd, we gaan gewoon lekker pizza punten delen. Ik was natuurlijk weer gulzig en nam een grote hap uit mijn pizza, en verbrandde gelijk mijn tong aan de gesmolten kaas, echt weer iets voor mij, ik ben soms ook zo ongeduldig als het op eten aankomt, maar anyway de pizza’s zijn voortreffelijk, fijne dunne bodem, rijkelijk belegd en vol van pure smaken. Zo heb ik ze graag. Mijn verbrande tong heb ik trouwens geblust met een lekker koud Italiaans biertje van de tap, een Peroni, gelukkig viel het mee.

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

de Da Noi en Spinaci pizza

Achter elkaar worden de pizza’s geserveerd, want bij de Arnhemse pizzabakkers hoef je niet lang te wachten op je eten, dat loopt lekker door. En ook aan de kids is gedacht, want de kinderen krijgen een bolletje speeldeeg waar ze mee kunnen kneden/kleien en vervolgens wordt het afgebakken in de pizzaoven, hoe leuk is dat!

Iedereen zit heerlijk te smullen en ik zie lachende mensen om me heen die een heerlijke avond hebben, daar word ik ook blij van

Sander heeft nog wat ruimte voor een dessert, dat is aan mij niet besteed, maar ik wil wel altijd een stukje proeven 😉 we kiezen voor de huisgemaakte Tiramisú, het bekende dessert met lange vingers, espresso, romige mascarpone, marsala & amaretto, ook hier is niets op aan te merken, Delizioso!

de pizzabakkers arnhem pizza en prosecco

Tiramisu

Een beetje moe en met volle pizzabuikjes gaan wij terug naar huis. Pizzabakkers Arnhem reuze bedankt voor een heerlijke avond en tot snel, wij zijn namelijk fan!

Ciao!

Jacq.

De pizzabakkers Arnhem vind je aan de:

Broerenstraat 35

6811 EB Arnhem

https://www.depizzabakkers.nl/

 

[av_masonry_gallery ids=’6837,6836,6834,6832,6829,6828,6827,6824,6825,6842′ items=’-1′ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=” container_links=’active’ id=” caption_elements=’title’ caption_styling=” caption_display=’on-hover’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” av_uid=’av-32jp63′]

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.