Asperges de koningin der groenten is een echte lekkernij en bevat veel gezonde elementen.
Wij zijn dol op asperges, en omdat ik een keer wat anders wilde proberen dan de asperges met ham, ei en geklaarde boter heb ik asperges gemaakt met een knipoog naar het Oosten.
Witte asperges kort gekookt met een pittige dressing en een kleine crunch door de bieslook en sesamzaadjes er bovenop, echt weer eens iets anders.
Het is een eenvoudig gerecht zonder vlees of vis, maar wat gebakken garnalen zou hier ook prima bij smaken.
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- 2 bundels witte asperges geschild
- Voor de dressing
- 150 g Ghee geklaarde boter
- 1 stengel citroengras heel fijn gesneden
- 1 stukje verse gember reraspt
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 el zoete sojasaus
- 1 lemoen aleen het sap
- Voor de topping
- 1 el bieslook heel fijn gehakt
- 1 el witte sesamzaadjes
Ingredients
|
-
Zo maak je de dressing.
Smelt de Ghee. Verwijder de taaie buitenste blaadjes van het citroengras en hak deze heel erg fijn. Schil en rasp de gember. Voeg beide toe aan de Ghee, verwarm op laag vuur en laat 10 minuten trekken. Voeg dan de resterende ingrediënten toe. - Kook de asperges in kokend gezouten water ongeveer 5 minuten. Verdeel ze over borden en lepel er royaal de dressing over. Voor de afwerking meng je de bieslook en de sesamzaadjes en strooi dit vlak voor het serveren over de asperges. Om het extra op te leuken en lekker te maken kan je er nog eetbare bloemetjes bij doen.
- Serveer de asperges bijvoorbeeld met mihoen, aangemaakt met chiliolie en sojasaus dat is heerlijk!
Enjoy!
1 Comment
Asperges nieuwe stijl - LikeFood
19 mei 2015 at 09:39[…] bericht Asperges nieuwe stijl komt van FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]