Gisteren gegeten…en vandaag het recept voor jullie op mijn blog!
“Dit is nou typisch een mooi herfstgerechtje..”
Warme bonenpuree gemaakt van cannellinibonen. Een gerecht met heel veel smaak!
- 1 flinke scheut olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngeperst
- 1 takje verse rozemarijn
- geraspte schil en het sap van één citroen
- 2 blikken cannellinibonen van elk 400 gram
- 100 gram verse zachte geitenkaas
- 4 varkensfiletlapjes a la minute
- zout en peper
Ingredients
|
- Begin met de bonen, doe olijfolie in een steelpan en roer er de knoflook door. Doe het hele rozemarijntakje erbij, plus de geraspte citroenschil en laat dit alles warm worden. Verwijder het takje rozemarijn na enkele minuten.
- Laat de bonen uitlekken en spoel ze onder de kraan af om het slijmerige laagje kwijt te raken. Doe ze in de pan en verwarm ze al roerend en prakkend met een brede platte lepel, zodat je een niet al te gladde puree krijgt. Voeg peper naar smaak toe en roer de geitenkaas erdoor, kijk uit met de zout want dat zit natuurlijk ook in de kaas.
- Verhit intussen een grillpan met een klein beetje olijfolie en bak de filetlapjes ongeveer anderhalve minuut per kant op hoog vuur tot ze een mooie grillstreep hebben. Leg ze op verwarmde borden en strooi er zout en peper naar smaak over. In dezelfde grillpan heb ik nog wat paprika, ui en een halve citroen gegrild en bij de puree gegeten.
- Giet de citroensap in de nog hete grillpan, laat het even borrelend koken met de olie, en giet dit mengsel over de filetlapjes. Serveer de lapjes samen met de puree(groente) en ga er lekker van genieten!
Enjoy!
No Comments