mini burger met rucola en eetbare bloemen van Bloombites
BLOG

Foodstyling met Bloombites

Zeg het met bloemen

Een poosje geleden ben ik benaderd door Bloombites of ik niet een leuk recept kon maken met hun eetbare bloemen. Voor mij is dit altijd een leuke uitdaging om iets moois en vooral lekkers te maken.

Dit weekend hebben wij de Bloombites per post ontvangen. Erg makkelijk dat het in de brievenbus past want je hoeft er niet thuis voor te blijven. Uiteraard was ik erg nieuwsgierig en hebben wij gelijk alles uitpakt.

Bloombites door FoodBlaBla

eetbare bloemen van Bloombites

Samen met Sander heb ik van te voren al een aantal recepten bedacht. Het leuke is dat je de Bloombites in heel veel verschillende recepten kan verwerken.  Mijn liefde voor soepjes is nog steeds niet verdwenen en mijn eerste gerecht is een “pompoensoep met rijst een eetbare bloemen”.

pompoensoep met eetbare bloemen

pompoensoep met eetbare bloemen

Als tweede gerecht heb ik weer iets gezonds gemaakt met quinoa. Quinoa heb ik al in een paar andere recepten verwerkt en ik (vooral Sander) blijf het erg lekker vinden. Door de ui in de oven te bakken krijg je een lekkere zoete smaak en dit combineert er goed met de bloemen. Het resultaat is geworden “gevulde ui met quinoa en eetbare bloemen”

gevulde ui met quinoa en eetbare bloemen

gevulde ui met quinoa en eetbare bloemen

Speciaal voor Sander heb ik nog een mini burger gemaakt, eentje die je bijna in één hap naar binnen kan werken. Door de eetbare bloemen krijg je een toegevoegde smaak die je niet gelijk thuis kan brengen. Omdat de eetbare bloemen veel smaak geven, heb ik het gehakt na het bakken alleen met een beetje zout en peper gekruid, zie hier “Mini burger met rucola en eetbare bloemen”

Mini burger met rucola en eetbare bloemen

mini burger met rucola en eetbare bloemen

Na zoveel lekkers hoort natuurlijk een lekker toetje. Dit was eigenlijk niet gepland, maar we hebben nog een foto gemaakt van hangop met cantucchini en honing gemaakt. De Cantucchini is met vijgen, deze hebben wij nog uit Italië meegenomen. “Hangop met cantuccini, honing en eetbare bloemen”

Hangop met cantuccini, honing en eetbare bloemen

hangop met cantuccini, honing en eetbare bloemen

De recepten ga ik de komende weken eventjes rustig uitwerken maar ik wil jullie graag het resultaat al laten zien.

Hebben jullie al eens eetbare bloemen gegeten?

Liefs

Jacq

6 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.