Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij
BLOG EET HIER!

Brasserie de Boerderij in Arnhem

Het is heel fijn om een foodblogger te zijn!

Vorige week hebben wij op uitnodiging het nieuwe menu van Brasserie De Boerderij in Arnhem mogen proeven. Tobias Haagsma, chef-kok en mede-eigenaar van Brasserie de Boerderij heeft samen met zijn gepassioneerde team van kok’s een leuk en verrassend nieuw menu ontwikkeld, bereid met verse ingrediënten en mooie producten.

Brasserie de boerderij is gelegen op een bijzondere plek, namelijk op één van de mooiste locaties in Arnhem. Sonsbeekpark, op steenworpafstand van het Arnhemse stadscentrum. Na een grondige verbouwing, is het hip en sfeervol restaurant geworden. Zelfs nu wordt er weer uitgebreid met een ruime serre met mooi uitzicht op de grote ronde vijver van het Sonsbeekpark. In de zomer kan je ook heerlijk genieten op het grote buitenterras.

Brasserie de Boerderij

Brasserie de Boerderij

Brasserie de Boerderij

Brasserie de Boerderij

Na aankomst werden wij naar een gezellige tafel gebracht waar Chantal Bolleman en Maarten Venhovens zaten, zij waren als bloggers ook uitgenodigd. Na een kort uitleg over het nieuwe menu, en de zes(!) gangen die zouden volgen, begonnen wij met een heerlijke Vitello tonnato met een salade van witte asperge, kreeft, scharrelei en een frisse tonijntartaar. Er werd een heerlijk frisse Gruner Velliner uit Oostenrijk bij geserveerd, wat een mooie start van de avond.

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Tweede gang, kreeftenbisque met een romige schuim.

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

De keuken Brasserie de Boerderij

Bereiding kreeftenbisque

Derde gang, een mooi krokant gebakken Dorade met een schuim van champagne. Hier dronken wij een Sanserre uit Frankrijk bij.

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Vierde gang, buikspek in five spice kruiden, met gebakken coquille en jus van gepofte citroen.

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Vijfde gang, kalfssucade met witte asperges en kalfsjus, hierbij dronken wij een mooie Bandol uit de Provance.

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Zesde gang, chocolade taart met hangop van framboos, gemarineerde ananas en kokosijs.

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Tussen de gerechten door mochten wij een kijkje in de drukke keuken van Tobias nemen. Het is toch zo leuk om een team van mensen druk en gepassioneerd bezig te zien met eten.

De keuken Brasserie de Boerderij

De keuken Brasserie de Boerderij

Tobias Haagmsa, chek kok en mede-eigenaar Brasserie de Boerderij

Tobias Haagmsa, chek-kok en mede-eigenaar Brasserie de Boerderij

De keuken Brasserie de Boerderij

De keuken Brasserie de Boerderij

Tobias Haagmsa, chek kok en mede-eigenaar Brasserie de Boerderij

Tobias Haagmsa, chek-kok en mede-eigenaar Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Wij hebben een heerlijke avond gehad in dit leuke restaurant. Het eten vonden wij goed zeker gezien de prijs kwaliteitsverhouding, Er heerst een fijne ongedwongen sfeer in de brasserie en we komen zeker nog een keer terug.

Het nieuwe menu in Brasserie de Boerderij

Liefs Jacq

 

fotografie: Sander Damen | www.creativephoto.nl

 

 

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.