Hallo foodlovers!
De zon schijnt, de blaadjes komen weer aan de bomen en vogeltjes fluiten je ’s morgen het bed weer uit, het mooie seizoen komt er weer aan.
Samen buiten eten en drinken en lang na genieten van de heerlijke avondzon.
Nu verkrijgbaar bij By the Grape “Casa de la Emita de la Merlot” een heerlijke volle rode wijn die prima combineert bij dit fijne kruidige lamsgerecht. Leuk om te weten is, dat je onze recepten nu mee kan pakken als ansichtkaart in de winkel van By the grape in Velp.
Houdt er wel rekening mee dat je het vlees een dag van te voren moet marineren, maar daar wordt het vlees nog malser en lekkerder van.
Je eet het vlees in kleine stukjes op de papadum met een beetje linzensalade, en daar bovenop een klodder yoghurt.
Fingerfood is good!
Enjoy!
- Voor het vlees
- 1 kg lamsbout goed verkrijgbaar bij de Turkse slager
- 1 pak papadums
- Voor de marinade
- 100 ml volle yorghurt
- 1 stukje(duimgrote) verse gember geraspt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el tomatenpuree
- sap van halve limoen
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl venkelzaad licht gekneusd
- zout/peper
- Voor de linzensalade
- 250 g bruine linzen uit blik
- sap van en halve limoen
- sap van een halve citroen
- 1 el rode of witte wijnazijn
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el mangochutney
- 1 tl komijnpoeder
- 1 teentje knoflook geperst
- 250 g trostomaten in partjes gesneden
- 1 zakje veldsla
- lekker voor erbij
- 1 schaatje dikke yoghurt
- 1 handje gekneusde pistache nootjes
Ingredients
|
- Meng alle ingrediënten van de marinade door de yoghurt en strooi er nog wat peper en zout doorheen. Kerf de lamsbout aan beide kanten in met een mes en masseer de marinade in het vlees. Dit inmasseren gaat het beste met je handen. Stop het vlees in een plastic zak of verpak in een stuk huishoudfolie, leg het voor een nacht in de koelkast.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat het vlees minimaal een uur op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 220c. Leg het stuk vlees in een met bakpapier beklede ovenschaal en rooster het vlees in het midden van de oven voor eerst 20 minuten.
Zet de oven terug naar 180c en rooster het vlees nog voor 1 uur. Dek het vlees halverwege het braden af met een stukje aluminiumfolie dit voorkomt dat het vlees te donker wordt!
Haal het vlees uit de oven en laat het rusten voor 20 minuten. Eet het vlees samen met de Linzensalade, papadums en met een schaaltje dikke yoghurt met wat gekneusde pistachenootjes als ‘fingerfood’
- Laat de linzen uitlekken in een kleine vergiet. Mix de citroensap, limoensap, de wijnazijn en een snufje zout en giet dit mixje over de uienringen, laat dit ongeveer 15 minuten marineren in een grote kom.
- Voor de dressing klop met een garde de olie, komijnpoeder, knoflook en de mangochutney goed doorelkaar tot een mooie dressing, als de dressing te dik is doe er dan gerust een scheutje water bij. Doe de tomaat, linzen en veldsla bij de uienringen en giet er de dressing overheen, hussel nu alles voorzichtig doorelkaar, ik doe dit meestal met mijn handen.
1 Comment
Lamsbout met linzensalade en papadums - LikeFood
2 mei 2015 at 14:48[…] bericht Lamsbout met linzensalade en papadums komt van FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]