DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT

Stamppot raapsteeltjes met worstjes

De raapstelen zijn er weer!

Deze bijna vergeten groenten zijn gelukkig weer herontdekt.

De smaak van raapstelen zijn licht pittig en lijkt in de verte een beetje op die van rucola.

Raapstelen zijn niet alleen heerlijk in een stamppot maar ook lekker in een salade gecombineerd met bv. babyspinazie.

Raapstelen zijn kort houdbaar, dus je kunt ze het beste dezelfde dag nog verwerken.

 

Dit heerlijke stamppotje is weer eens wat anders dan het stamppotje andijvie!

IMG_3091 copy

De raapstelen heb ik op de markt gekocht en de rest van de ingrediënten bij de AH.

 

 

 

Stamppot raapsteeltjes met worstjes
Dit zomerstamppotje van raapstelen is weer eens wat anders dan het stamppotje andijvie!
Stamppot raapsteeltjes met worstjes
Recept Afdrukken
Dit zomerstamppotje van raapstelen is weer eens wat anders dan het stamppotje andijvie!
Instructies
  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen in een pan met water en zout in 20 min. gaar. Verwijder de wortels en harde steeltjes, was de raapsteeltjes en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin, en bak ondertussen de worstjes. Verwarm in een steelpan de melk met de boter. Giet de aardappelen af en stamp ze in de pan met de warme melk fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Schep de raapsteeltjes, zongedroogde tomaatjes en kaas door de aardappelpuree en verwarm deze kort mee. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg er een worstje bovenop en garneer de stamppot met pijnboompitten. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

6 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.