Hi foodlovers!
Wij zijn dol op burgers en jullie?
Deze burger heb je vast nog nooit gegeten, en ik moet zeggen het is een echte winner!!!
ben je gek op sushi, dan zou ik deze Zalm/rijst burger zeker een keer proberen.
RIJST & KROKANTE ZALM BURGER & GROENTEN & MAYO =YUM!
Enjoy!
- 3 kopjes pandan rijst
- 6 kopjes water
- 1 kopje zonnebloemolie voor bakken burgers.
- 1 el zwarte sesamzaadjes of anders
- 2 zalmburgers verkrijgbaar bij AH
- 1 zakje rauwkost (rdijs verkrijgbaar bij AH
- kimchi
- 4 el mayonaise
- 1 tl wasabipasta of poeder
- 1 kookring doorsnede 10 cm
Ingredients
|
- Zet een pan met antiaanbaklaag en één el olie op het vuur. Voeg de rijst en het water toe met een snufje zout, en breng aan de kook. Zet het vuur laag, deksel erop en laat de rijst in ongeveer 10 minuten gaar koken, en laat het daarna nog 10 minuten nastomen met de deksel erop. (houd apart)
- Meng de mayonaise met de Wasabi pasta, en roer het goed door elkaar.
- Bak de zalmburgers krokant in een koekenpan met een flinke laag zonnebloemolie totdat hij warm en crispy is, haal uit de pan en leg ze op een velletje keukenrol.
- Opmaak van de burger; Zet alles klaar, de rauwkost, kimchie, rijst, Wasabi mayonaise en de zalmburgers. Leg de kookring op een bord en schep 2 flinke eetlepels van de rijst hierin, druk de rijst stevig aan met de bolle kant van de lepel.(bij gebrek aan kookring vorm je zelf een ronde plak met je handen). doe er wat mayo op, de rauwkost, zalmburger een schepje Kimchie en eindig met nog een plak rijst die je op de zelfde manier maakt als de eerste ronde plak. (doe het wel voorzichtig want het kan makkelijk breken.) Bestrooi de zalm/rijst burger tot slot met de sesamzaadjes.
2 Comments
Ria Sluijter
5 oktober 2016 at 20:03Ziet er heerlijk uit. xx
Ismail Jamshedy
6 oktober 2016 at 15:26Dank u wel