“Zo makkelijk was brood bakken nog nooit“.
Let op! Dit is project waar je 12 tot 15 uur van te voren mee moet beginnen i.v.m. rijzen van het deeg.
Maak het s ’avonds zodat je rustig kunt gaan slapen en de andere dag kan gaan genieten van een zelfgebakken brood.
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
1brood | 5minuten | 30 tot 40minuten | 12 tot 15 uur |
Servings | Prep Time |
1brood | 5minuten |
Cook Time | Passive Time |
30 tot 40minuten | 12 tot 15 uur |
- 400 g tarwe bloem gezeefd
- 1 1/2 tl fijn keukenzout
- 1/2 tl gedroogde gist
- 350 ml water op kamertemperatuur
- 1 gietijzeren pan met deksel
- bakpaier
Ingredients
|
- Meng in een grote kom de droge ingrediënten goed door elkaar (bijvoorbeeld met een pollepel). Voeg dan beetje voor beetje het water toe en roer met een lepel totdat er een grof deeg ontstaat.
- Dek af met plasticfolie en laat het op kamertemperatuur voor 10 tot 15 uur rijzen, meer uur geen probleem.
- De volgende dag is het deeg enorm in volume is toegenomen en als het goed is zie je bubbeltjes en diverse gaatjes in het deeg.
- Verwarm de oven op 230 graden boven en onder warmte
- Zet de pan voor 30 minuten in de hete oven om voor te verwarmen.
- Doe wat bloem in je handen en haal het deeg ondertussen uit de kom, bestuif het met bloem en leg het opgerold op een werkblad en vorm het deeg tot een mooie bol. leg op een rond stuk bakpapier.
- Als de pan heet is, haal je ‘m voorzichtig uit de oven en leg je het deeg met bakpapier en al in de pan, doe de deksel op de pan en zet voor 30 minuten in de oven.
- Haal na 30 minuten de deksel van de pan af, en laat het brood zonder deksel verder in 10 tot 15 minuten goudbruin bakken.
- Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het gaat aansnijden
- Enjoy!
2 Comments
Marjos
21 januari 2023 at 15:25Ik heb je ook een pb gestuurd. Heb dit brood gebakken maar heb wat vragen.
Jacqueline Sluijter
22 januari 2023 at 15:19Hoi Marjos,
Wat leuk dat je het bood hebt gemaakt, waar kan ik de vragen vinden, ik zie ze zo snel niet terug.
groetjes,
Jacq