“Madeleines hoeven echt niet altijd zoet te zijn“.
Met dit recept wil ik je laten proeven dat ze perfect smaken met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden, en een leuke bijkomstigheid is dat ze erg makkelijk zijn om te maken.
Enjoy!
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
10madeleines | 5minuten | 10 tott 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
10madeleines | 5minuten |
Cook Time | Passive Time |
10 tott 15minuten | 30minuten |
- 50 g bloem gezeefd
- 1 ei losgeklopt
- 1 tl bakpoeder
- 70 ml Griekse yoghurt
- 1 el zachte geitenkaas
- 1 el Italiaanse gedroogde kruiden
- 1/2 tl zout
- 40 g parmezaanse kaas geraspt, houdt beetje apart voor garnering
- boter voor invetten vorm
- 1 Madeleine bakvorm
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden boven en onder warmte.
- Vet de vorm goed in met de boter, zo voorkom je dat de Madeleines blijven plakken.
- Roer in een kom alle ingrediënten, behalve de kaas goed door elkaar tot een dik beslag.
- Spatel de kaas erdoor, en schep kleine hoopjes beslag in de vorm, bak de Madeleines in het midden van de oven voor 10 à 15 minuten, totdat gaar en goudbruin van kleur zijn.
- Laat de Madeleines een paar minuutjes afkoelen, bestrooi e.v.t met nog meer kaas.
No Comments