Hi foodlovers!
Het is weer weekend, tijd voor een lekker broodje.
Ben je dol op kip en saté dan is dit broodje zeker een aanrader.
Enjoy!


Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
4broodjes | 5minuten | 15minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
4broodjes | 5minuten |
Cook Time | Passive Time |
15minuten | 30minuten |
- 500 g kippendijen
- 2 el ketjap manis
- 1 teen knoflook geperst
- 2 el sesamolie
- zwarte peper en zout
- 4 witte pistoletjes
- Voor de zoetzure komkommer
- 100 ml azijn
- 5 el suiker
- 1 tl zout
- 1 komkommer in dunne plakjes geschaafd
- 1 rode peper in dunne ringetjes gesneden
- 1 steranijs optioneel
- zwarte peper korrels optioneel
- neutrale olie om in te bakken
- garnering
- 6 el gebakken uitjes
- pindasaus naar keuze wij zijn dol op de saus van de toko
Ingredients
|
- Begin met het maken van de zoetzure komkommer, en het marineren van de kip.
- Breng in een steelpan de azijn, suiker, zout aan de kook en haal direct van het vuur. Doe de plakjes komkommer, rode peper en ui in een schaaltje of schone inmaakpot en schenk voorzichtig de gekookte zoetzure dressing er overheen. Doe de kruiden erbij en laat dit minimaal 30 minuten op smaak komen.
- Snijd de kip in repen en marineer de kip in de ketjap, knoflook, sesamolie, peper en zout, laat 30 minuten marineren.
- Verhit een koekenpan voeg 2 eetlepels neutrale olie toe en bak de kiprepen ca 10 tot 15 minuten totdat de kip gaar is.
No Comments