Hi lieve foodlovers,
Deze week zijn wij in België, een korte vakantie. En zelfs op onze vakanties zijn wij met onze passie bezig. Koken en goed eten 🙂 Genieten jullie mee met deze Gentse waterzooi met zalm en garnaal?
Liefs van ons.
Servings | Prep Time | Cook Time |
2personen | 5minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
2personen | 5minuten |
Cook Time |
20minuten |
- 2 sjalotten in halve ringen gesneden
- 1 knoflookteen geperst
- 1 winterwortel in plakken gesneden
- 8 tot 10 krieltjes met schil goed gewassen
- 1 venkelknol in plakken gesneden, bewaar de topjes voor garnering
- 1 klont roomboter
- 500 ml visbouillon
- 150 ml slagroom
- 100 g grote garnalen gepeld en gekookt
- 250 g zalm zonder huid, in blokken gesneden
- 1/2 bosje lente ui
- peper en zout
Ingredients
|
- Bak de sjalot, knoflook, wortel, aardappel, venkel met een klont boter aan in een braadpan op hoog vuur voor 2 Ã 3 minuten, giet de visbouillon erbij en laat voor 15 minuten koken op zacht vuur.
- Roer de slagroom erdoorheen, voeg de garnalen en de blokjes zalm toe, en laat voor 5 minuten mee pocheren.
- Schep de waterzooi in diepe borden en garneer met fijngesneden lente-ui en de venkeltopjes. Maak op smaak met peper en zout naar smaak.
No Comments