In het kader van nationale week zonder vlees, eten we vandaag deze heerlijk gevulde paprika’s gevuld met quinoa, chilibonen, mais, mozzarella, lente-ui en heerlijke kruiden.
#nationaleweekzondervlees
Doen jullie mee?
Enjoy!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
3 tot 4personen | 10minuten | 50minuten | 60minuten |
Porties | Prep Tijd |
3 tot 4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
50minuten | 60minuten |
- 3 a 4 grote paprikas gewassen
- 150 g gekookte quinoa in groentebouillon voor meer smaak
- 1 blikje chilibonen 400 g uitgelekt
- 1 klein blikje mais 150 g uitgelekt
- 6 mini balletjes mozzarella uitgelekt in kleine stukjes gescheurd
- 150 ml salsasaus
- 2 el bloem
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl Cayennepoeder (optioneel)
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 ovenschaal
- aluminiumfolie
- garnering
- verse kruiden b.v. peterselie, basilicum of tijm
- romige frisse dressing of créme fraiche met water verdund
Ingrediënten
|
- Was de paprika’s, snijd ze doormidden laat de steel eraan, en verwijder de zaadlijsten.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling van de paprika goed door elkaar.
- Verwarm de oven op 180 graden hete lucht
- Vul iedere paprika royaal met de vulling.
- leg de paprika’s voorzichtig in een met olie ingewreven ovenschaal, dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie, en bak ze voor 35 tot 40 minuten in de oven.
- Verwijder de folie en bak nog eens voor 10 minuten in de oven
- Garneer met de dressing en verse kruiden.
- Enjoy!
No Comments