DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT LUNCH

Visburger van zalm & met avocado

visburger van zalm met spinazie pesto

visburger van zalm met spinazie pesto

Hallo foodlovers!

Op de zaterdag eten wij meestal een broodje met iets lekkers ertussen, dat is lekker snel klaar zodat we optimaal van de zaterdag kunnen genieten.

Op de zaterdagmarkt in Arnhem koop ik dan meestal mooie verse producten.

Maar daar kwam ik  dit weekend niet aan toe, want als jullie misschien wel weten hebben wij sinds kort een puppy in huis die erg tijd en aandacht van ons eist dus deze zaterdag kocht ik alles bij de supermarkt.

Ik maakte deze heerlijke visburger van zalm geserveerd  op een broodje met, reepjes avocado, romige spinaziepesto en wat tuinkers.

Ik wens jullie een fijne dag!

Liefs,

Jacq

visburger van zalm met spinazie pesto

visburger van zalm met spinazie pesto

 

 

 

 

visburger van zalm met avocado en spinazie pesto
Visburger zalm & avocado
Visburger zalm & avocado
Recept Afdrukken
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Snijd de zalm in stukken. Maal de helft van de spinazie in de keukenmachine grof. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de zalm, mosterd, peper en eventueel zout aan de keukenmachine toe en maal fijn. Vorm met natte handen voor elke persoon 1 burger van het zalmmengsel.
  2. Verhit 1 el olie of kokosvet in een koekenpan en bak de zalmburgers in 5 a10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maal 150 g spinazie en de fetakaas met wat olie uit het potje in de keukenmachine tot een romige pesto (houdt wat blaadjes spinazie apart voor het broodje. Breng op smaak met peper en een beetje citroensap.
  3. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in reepjes. Snijd de Duitse bollen open en besmeer de onderste helften met de spinaziepesto. Verdeel de rest van de spinazie blaadjes op het broodje en leg de visburger en avocado erop. Bestrooi met tuinkers en leg de andere helft van het broodje erop.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

6 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.