Hallo foodlovers!
Op de zaterdag eten wij meestal een broodje met iets lekkers ertussen, dat is lekker snel klaar zodat we optimaal van de zaterdag kunnen genieten.
Op de zaterdagmarkt in Arnhem koop ik dan meestal mooie verse producten.
Maar daar kwam ik dit weekend niet aan toe, want als jullie misschien wel weten hebben wij sinds kort een puppy in huis die erg tijd en aandacht van ons eist dus deze zaterdag kocht ik alles bij de supermarkt.
Ik maakte deze heerlijke visburger van zalm geserveerd op een broodje met, reepjes avocado, romige spinaziepesto en wat tuinkers.
Ik wens jullie een fijne dag!
Liefs,
Jacq
- 300 g spinazie gewassen
- 300 g zalmfilet
- 175 g cannellinibonen bv. van AH
- 2 tl mosterd Dyon
- 100 g fetakaas-blokjes Arla Apetina
- 2 avocado's eet rijp
- 1 bakje tuinkers
- 4 Duitse bolletjes
- 1 citroen
- peper/zout
Ingredients
|
- Snijd de zalm in stukken. Maal de helft van de spinazie in de keukenmachine grof. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de zalm, mosterd, peper en eventueel zout aan de keukenmachine toe en maal fijn. Vorm met natte handen voor elke persoon 1 burger van het zalmmengsel.
- Verhit 1 el olie of kokosvet in een koekenpan en bak de zalmburgers in 5 a10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Maal 150 g spinazie en de fetakaas met wat olie uit het potje in de keukenmachine tot een romige pesto (houdt wat blaadjes spinazie apart voor het broodje. Breng op smaak met peper en een beetje citroensap.
- Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in reepjes. Snijd de Duitse bollen open en besmeer de onderste helften met de spinaziepesto. Verdeel de rest van de spinazie blaadjes op het broodje en leg de visburger en avocado erop. Bestrooi met tuinkers en leg de andere helft van het broodje erop.
Enjoy!
6 Comments
Marielle Gijsbers
2 maart 2015 at 10:02Iets voor morgen Merel ter Haar?
Merel ter Haar
2 maart 2015 at 10:06Thanks! Ziet er lekker uit!!
Lourens Trimp | Let Us Stay For A Day
2 maart 2015 at 12:15Wat ziet deze burger er lekker uit! Ga hem vanavond proberen zelf te maken. Ben benieuwd of het lukt!
Jacqueline Sluijter
2 maart 2015 at 20:13Hoi Lourens,
En hoe smaakte de burger?
Laat je het ff weten….
Fijne avond!
groet,
Jacq
Marian Kuin
3 maart 2015 at 16:26Ziet er yammi uit
Visburger van zalm & met avocado - LikeFood
9 april 2015 at 00:02[…] post Visburger van zalm & met avocado appeared first on FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]