”Dit Mediterraanse brunchgerecht past goed bij de stuivende en frisse sulfiet-vrije Cava. De frisheid, hoge zuren en zacht mousse van de cava doorbreken het romige karakter van het ei en passen goed bij de gegrilde groentes.” – Chantal Driesen, By the Grape
Feestelijk lekker een bruschetta met gegrilde groene asperges, bacon, knapperige bacon, sappige tomaatjes en een eitje.
Wij wensen iedereen smakelijk paasdagen!!
Liefs Jacq en San
- 2 rijpe trostomaten gehalveerd
- extra vergine olijfolie
- 8 plakken bacon
- 500 g groene asperges droge achterkant ca. 1cm eraf snijden
- 4 sneden biologisch desembrood
- zeezout en gemalen peper uit de molen
- gele en rode cherrytomaatjes
- 2 el balsamico azijn
- 1 handje basilicum fijngehakt
- 2 teentjes knoflook gehalveerd
Ingrediënten
|
- Breng water aan de kook in een pan en zet een grillpan op het vuur.
- Leg de plakken bacon in de grillpan tot deze een mooie kleur hebben, haal ze uit de pan en bewaar ze op keukenpapier.
- Maak de pan niet schoon en grill de asperges tot deze een mooie grill streep hebben en zet ze apart.
- Besprenkel het brood met wat olijfolie en grill ook deze tot ze een mooie kleur hebben. Leg ze daarna even op een keukenrol.
- In een kom meng je cherrytomaten met zout, peper, balsamicoazijn en olie en bak ze kort in een koekenpan.
- Kook 4 eieren medium (6 minuten) en spoel ze af onder de koude kraan.
- Pak een teentje knoflook en schraap deze een paar keer over het gegrilde brood. Doe hetzelfde met de trostomaat.
- Verdeel de cherrytomaatjes (gehalveerd) op het brood, leg hierop de asperges, de bacon en het gekookte eitje. Garneer met basilicum en gemalen peper.
Enjoy!
1 Comment
Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje & Alta Alella Cava Bruel - LikeFood
8 april 2015 at 17:46[…] post Bruschetta met groene asperges, bacon en een eitje & Alta Alella Cava Bruel appeared first on FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]