BIJGERECHT VEGETARISCH GERECHT

Gegrilde groene asperges

11 juni 2014
Gegrilde asperges
Gegrilde groene asperges
Gegrilde groene asperges
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’ en smaakt niet lekker. Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.
  2. Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
  3. Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak en voegt al meteen een beetje zout toe.
  4. Haal de asperges uit de pan en bestrooi met een beetje fleur de sel (zoutvlokken). Serveer eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.
  5. (Recept, Betty’s Kitchen)
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.