Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- scheutje olijf- of koolzaadolie
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 el vers gehakte groene kruiden bijvoorbeeld peterselie, oregano, bieslook of tijm
- peper en fleur de sel (zout vlokken)
- optioneel een scheutje (kippen)bouillon
- optioneel partjes citroen
Ingrediënten
|
Instructies
- Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Dit uiteinde is een beetje ‘houterig’ en smaakt niet lekker. Groene asperges hoef je overigens NIET te schillen. Hussel de asperges om met wat olie, de knoflook, de gehakte groene kruiden, en (versgemalen) peper en beetje zout.
- Verwarm de grillpan op medium hoog vuur en grill hierin de asperges rondom aan gedurende 10 minuten. Blijf de asperges regelmatig omkeren tijdens het grillen. En proef eventueel een stukje om te kijken of deze gaar zijn.
- Je kunt eventueel ook een scheutje (kippen)bouillon toevoegen en de asperges stoven gedurende een paar minuten, dit geeft nog meer smaak en voegt al meteen een beetje zout toe.
- Haal de asperges uit de pan en bestrooi met een beetje fleur de sel (zoutvlokken). Serveer eventueel met wat partjes citroen, zodat de gasten deze zelf kunnen uitknijpen en besprenkelen.
- (Recept, Betty’s Kitchen)
1 Comment
Ria Sluijter
11 juni 2014 at 20:08Heerlijk..