Hi Foodlovers,
Hebben jullie de M&M’s eggs al geprobeerd? Ze zijn namelijk gruwelijk lekker! Mijn man Sander is een echte M&M fan en kan er ook moeilijk van afblijven.
Ik maakte deze taartjes met een vulling van chocolade ganache taartjes en M&M’s eggs, zonder gebruik van de oven. Easy Peasy.
Porties |
2kleine taartjes |
Porties |
2kleine taartjes |
- Voor de ganache
- 150 g pure chocolade 70% cacao in kleine stukjes gebroken
- 150 ml slagroom ongeklopt
- 1 el honing
- 40 g roomboter zacht en op kamer temperatuur
- Voor de paastaartjes
- 1 zakje M&M's eggs of andere kleine chocolade eitjes naar keuze
- 200 g digestive koekjes fijn gemalen
- 40 g roomboter voor het taartbodem
- 10 g roomboter voor het invetten
- 1 taartvorm met losse bodem (20cm) of 2 kleintjes
Ingrediënten
|
- Vet de vormpjes in met wat boter, smelt de boter voor de koekjesbodem in een pannetje, en roer de koekkruimels er doorheen.
- Verdeel de koekkruim over de bodem van de taartvorm, of kleine vormpjes druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet ze voor 15 minuten in de koelkast om uit te harden.
- Doe de stukjes chocolade in een mengkom, breng de slagroom samen met de honing aan de kook in een steelpan, giet het mengsel over de chocolade en roer totdat alle chocolade is gesmolten.
- Doe de boter erbij en mix met de staafmixer tot een mooie gladde ganache. Verdeel de chocolade ganache over de bodem van de taartjes, garneer met de M&M’s eggs en druk licht aan.
- Zet de taart of kleinere taartjes voor minimaal 2 à 3 uur in de koelkast. Enjoy!
5 Comments
Fred Sluijter
4 april 2019 at 06:15Super lekker Jacqeuline .
Serge Chamuleau
4 april 2019 at 06:26Sander een M&M fan? Marie ook 🙂
Foodblabla
4 april 2019 at 10:33Serge Chamuleau gaat achter elkaar op hier…🙊
Mirjam van Reek
4 april 2019 at 12:53Ik snap Sander helemaal 😜😉
Foodblabla
4 april 2019 at 13:01Mirjam van Reek 🤭