Hi Foodlovers!
Hoera Heinz bestaat 150 jaar!!
Alweer een tijdje geleden kreeg ik super leuke foodpost toegestuurd, namens Heinz.
Heinz bestaat alweer 150 jaar en omdat te vieren introduceerde Heinz een limited edition ketchup-kaviaar.
In totaal waren er 150 potjes beschikbaar, en ik was één van de gelukkige die een potje cadeau kreeg, #luckyme!
Daar moest ik natuurlijk wat leuks mee maken.
Ik maakte een gevuld eitje, gekleurd met kurkuma, gevuld met romige vulling van o.a. avocado en gegarneerd met crispy bacon en natuurlijk Heinz Ketchup kaviaar.
Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was van de bijzondere smaaksensatie en natuurlijk de authentieke smaak van de tomatenketchup van Heinz, echt super lekker!
Porties | Prep Tijd |
4gevulde eieren | 20 |
Porties | Prep Tijd |
4gevulde eieren | 20 |
- 4 eieren
- 4 groene asperge tips geblancheerd
- 4 el kurkuma poeder
- 1 avocdao eatripe
- snufje zout
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 tl citroensap
- plakjes bacon krokant uitgebakken en in stukjes gehakt
- 1 el Heinz Mayonaise
- heinz tomatenketchup
Ingrediënten
|
- Breng een pan met ruim water aan de kook, voeg de eieren toe en de kook de eieren ongeveer 10 à 12 minuten tot ze hard zijn.
- Haal de eieren na kooktijd met een lepel uit het water(gooi het gekookte water niet weg), spoel ze vervolgens af met koud water, roer de kurkumapoeder door het gekookte water, pel de eieren en leg ze in het inmiddels geel gekleurde water.
- Laat de eieren een half uur staan, totdat ze geel zijn van kleur.
- Snijd voorzichtig het kapje van ieder ei en schep met een lepeltje het eigeel eruit.
- Prak met een vork, de avocado en eigeel in een kom of pureer met een staafmixer tot een glad mengsel, dit laatste voor een mooi smeuïg resultaat.
- Breng het mengsel op smaak met een snufje zout, citroensap, mayonaise, zout, Cayenne en knoflookpoeder.
- Vul de eieren met zorg met het eimengsel, en garneer met 1 asperge tip, krokante stukjes bacon en Heinz tomatenketchup.
2 Comments
Marion Muskee
2 april 2019 at 07:42Dat ziet er mooi uit Jaqueline. Ik ga ze uitproberen voor Pasen .
Foodblabla
2 april 2019 at 07:56Marion Muskee leuk!💛