Hi foodlovers,
Voor alle burger fans heb ik weer een heerlijke burger gemaakt. Dit keer een burger met pittige Chorizo, tomatencompote en Spaanse knoflook mayo.
Enjoy
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2burgers | 10minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
2burgers | 10minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
- Voor de burger & tomatencompote
- 100 g Chorizo in blokjes gesneden
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 1 tl provinciaalse kruiden
- 250 g biologisch rundergehakt
- 1/2 rode peper fijngehakt
- 1 tl citroenrasp
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- olijfolie
- 2 mooie hamburgerbroodjes
- Garnering
- 1 flinke hand rucola
- Spaanse knoflookmayo
Ingrediënten
|
- Bak in een grote pan de blokjes Chorizo op laag vuur voor 3 à 4 minuten. Haal de chorizo blokjes eruit, maar laat de olie in de pan zitten. Laat de chorizo blokjes laat uitlekken op keukenpapier.
- In dezelfde pan met de chorizo olie bak je de ui aan voor 15 minuten op niet al te hoog vuur, voeg de suiker zout, provinciaalse kruiden en tomatenblokjes toe, laat alles 15 tot 20 minuten pruttelen op laag vuur.
- Meng 75% van de blokjes chorizo door het gehakt (andere deel strooi je straks over de burger) breng op smaak met de rode peper, citroenrasp, knoflook en wat zout.
- Vorm 2 grote burgers van het gehakt, en bak de burgers in een loeihete koekenpan aan beide kanten bruin en gaar (ongeveer 3 minuten per kant).
- Smeer de onderkant van het broodje in met de tomatencompote en het kapje met de mayo.
- Beleg het broodje met de burger garneer met rucola en de uitgebakken blokjes Chorizo. Enjoy
No Comments