Met het oog op de feestdagen maakte ik deze feestelijke spiesen met krieltjes, spek en Chorizo zo lekker heb je krieltjes nog nooit gegeten.
TIP ,Deze krieltjes kan je een dag van te voren voorbereiden en de andere dag bakken, dat is wel zo gemakkelijk.
Enjoy!
Porties | Passieve Tijd |
8spiesjes | 30minuten |
Porties |
8spiesjes |
Passieve Tijd |
30minuten |
- 80 g Chorizo b.v. chorizo iberico plakjes broodbeleg verkrijgbaar bij AH
- 24 krieltjes gewassen met schil
- 12 plakjes ontbijtspek (geen ronde plakjes)
- 1 el olijflolie
- 4 el paneermeel
- 1/2 bosje verse rozemarijn
- 8 spiesen metaal of hout
- bakpapier
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 180 graden
- Leg de plakjes Chorizo tussen 2 velletjes bakpapier op een bakplaat en bak de chorizo voor 10 minuten in de oven, haal uit de oven en laat afkoelen.
- Kook de krieltjes in water met zout voor 10 à 15 minuten gaar, giet af en houd apart.
- Maal in een keukenmachine of kruidenmolentje de chorizo fijn en vermeng het door de paneermeel.
- Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden, wikkel de spek om de krieltjes, en rijg ze per 3 stuks aan de spiesen, en steek aan de uiteinden een takje rozemarijn in het krieltje.
- Bak de spiesen bruin en krokant in een koekenpan met olijfolie.
- Bestrooi de spiesen royaal met de crunchy fijngemalen Chorizo.
- Enjoy!
No Comments