Dip je brood in de Dukkah, dat is weer eens wat anders!
Dukkah is een Egyptische droge mix van geroosterde noten, zaden en specerijen, fijngemalen en met elkaar vermengd.
(Het is verslavend lekker!)
Hoe eet je dukkah?
Dip een stuk vers brood eerst in de olijfolie en vervolgens in het notenmengsel en genieten maar, het is heerlijk!
Dukkah smaakt ook lekker op je hummes, of zachte geitenkaas en bij vlees of vis.
Tips:
– Je kunt de dukkah in een afgesloten bakje enkele weken goed houden.
– Ook lekker met bijvoorbeeld alleen amandelen of hazelnoten.
– Vervang eventueel een deel van de noten door geroosterde en gedroogde kikkererwten (te koop bij Marokkaanse of Turkse supermarkt)
Enjoy!
- 100 g amandelen ongezouten
- 100 g pistachenootjes gepeld en ongezouten
- 2 el korianderzaad
- 2 el komijnzaad
- 1 el venkelzaad
- zeezout (naar smaak)
Ingrediënten
|
- Spreid alles uit op een bakplaat of ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster het specerijennotenmengsel 5 min. tot ze gaan geuren, schep tussendoor even om. Maal in een keukenmachine tot een half fijn half grof mengsel(vijzelen mag ook!).
- Doe de dukkah in een mooi schaaltje en serveer er een mooie olijfolie en brood bij. Dip het brood eerst in de olijfolie en dan in de dukkah.
5 Comments
Angela Ebbing
4 januari 2015 at 17:14lijkt me lekker. We gaan het proberen.
Foodblabla
4 januari 2015 at 17:17leuk! succes en Enjoy Angela Ebbing…x
Gonny Groothuis
4 januari 2015 at 17:17Marleen ! Dit kregen we in het golfje! Lekker!
Mieke Dallhammer
4 januari 2015 at 18:20Ik ga het ook proberen heerlijk!!!!
Debby Croes- Schaft
29 juli 2016 at 17:58Patrick André Croes