HARTIG SNACKS

Weekend snack tip! Home-made Dukkah

4 januari 2015

 

 

Dukkah

Dukkah

Dip je brood in de Dukkah, dat is weer eens wat anders!

Dukkah is een Egyptische droge mix van geroosterde noten, zaden en specerijen, fijngemalen en met elkaar vermengd.

(Het is verslavend lekker!)

Hoe eet je  dukkah?

 

Hoe eet je dukkah?

Hoe eet je dukkah?

Dip een stuk vers brood eerst in de olijfolie en vervolgens in het notenmengsel en genieten maar, het is heerlijk!

Dukkah smaakt ook lekker op je hummes, of zachte geitenkaas en bij vlees of vis.

Tips:

Je kunt de dukkah in een afgesloten bakje enkele weken goed houden.

Ook lekker met bijvoorbeeld alleen amandelen of hazelnoten.

Vervang eventueel een deel van de noten door geroosterde en gedroogde kikkererwten (te koop bij Marokkaanse of Turkse supermarkt)

Enjoy!

Dukkah
Dukkah-dip
Dukkah-dip
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spreid alles uit op een bakplaat of ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster het specerijennotenmengsel 5 min. tot ze gaan geuren, schep tussendoor even om. Maal in een keukenmachine tot een half fijn half grof mengsel(vijzelen mag ook!). ingredienten-dukkah
  2. Doe de dukkah in een mooi schaaltje en serveer er een mooie olijfolie en brood bij. Dip het brood eerst in de olijfolie en dan in de dukkah.
Recept Afdrukken
print het recept

5 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.