HOOFDGERECHT

Geroosterd buikspek voor echte mannen en vrouwen!

Dames, sorry dat ik jullie lekker maak met dit overheerlijke knapperig gebakken stuk spek. Wat ben ik blij dat ik nog niet naar het strand hoef in mijn bikini. Bij dit gerecht moet je niet al te veel nadenken over je lijn maar gewoon lekker genieten.

beachtime is far away

Deze crispy pork belly is een anti-lijn maaltijd, maar echte comfort food.

Geroosterd Buikspek voor echte mannen en vrouwen

Geroosterd Buikspek voor echte mannen en vrouwen

Serveer het met lekkere oven gebakken knapperige aardappelen (recept later deze week) en een klodder Engelse mosterd. What more do you need?

Het lijkt veel werk, maar het is slechts een half uurtje voorbereiden, de rest doet de oven…

Geroosterd Buikspek voor echte mannen en vrouwen

Geroosterd Buikspek voor echte mannen en vrouwen

fotografie Sander Damen | www.creativephoto.nl

(inspiratie Jamie Oliver)

Geroosterd buikspek voor echte mannen en vrouwen
Geroosterd buikspek voor echte mannen en vrouwen!
Geroosterd buikspek voor echte mannen en vrouwen!
Recept Afdrukken
Instructions
Voorbereiding (dit kan de avond van tevoren)
  1. Leg het stuk vlees op een snijplank en snij behulp van een Stanley mes of ander scherp mes inkepingen in het zwoerd (zie foto) probeer niet te snijden in het vlees! Doe de venkel zaden en zeezout in een vijzel en vermaal. Giet de helft van de olie over de bovenkant van de huid van het buikspek , strooi de helft van de kruiden/zout over het vlees en wrijf het goed in, masseer het goed tussen de inkepingen. Giet de resterende olie en kruiden en zout erover en wrijf dit ook goed in het vlees.

    Verpak het vlees in een stuk folie en zet in de koelkast voor de nacht.
    Inmasseren van de kruiden
Bereiden
  1. Haal het vlees een uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

    Verwarm de oven voor tot de hoogste temperatuur stand van je oven.

    Was de wortelen, ui en bleekselderij en snijd ze in grote grove stukken, en verdeel over de bakblik samen met de knoflook en tijm.
    Snijden van de groente
  2. Leg het stuk buikspek boven op de groenten zet in midden van de oven en bak voor 10 à 15 minuten op de hoogste stand.Het vlees leg je op de groenten
  3. Zet dan de oven op 170 graden en bak voor 1,5 uur. Giet voorzichtig ¾ deel van de wijn erbij (giet over de groenten niet over het vlees!). Bak verder voor 1 uur, ook op 170 graden. Haal het vlees uit de oven en leg het voorzichtig op een rooster, en laat het minstens 10 minuten rusten. Geroosterd buikspek voor mannen en vrouwen
Voor jus
  1. Heb je zin in jus, zet dan het bakblik met de meegebakken groenten op het vuur, giet de resterende wijn erbij en breng aan de kook. Laat alles voor 5 minuten koken op zacht vuur.

    Strooi er een lepel bloem overheen roer en prak de groenten met een vork en kook nog voor een paar minuten. Doe alles in een zeef en vang de jus op in een kommetje, serveer bij het vlees.
Recept Afdrukken
print het recept

21 Comments

  • Reply
    Corry Waanders-van Amersfoort
    4 januari 2015 at 21:10

    Ik heb ook nog wel een stukje voor je! Haha

  • Reply
    Joris van Ooijen
    4 januari 2015 at 23:15

    Inderdaad er zijn heel veel mannen met buikspek.

  • Reply
    Yvette Roling
    5 januari 2015 at 09:39

    Bas

  • Reply
    Inka Agerbeek
    5 januari 2015 at 10:44

    Heerlijk, alleen mannen, kijk eens goed om je heen.

  • Reply
    Lies V. Eenennaam
    5 januari 2015 at 11:12

    ziet r lekker uit

  • Reply
    Marlies Kweepeer
    5 januari 2015 at 13:55

    oh heeeerlijk!!!!

  • Reply
    Astrid Pradun
    5 januari 2015 at 14:46

    jammie ga het maken maar waar moet de rooster staan in het midden, onder, moet de oven van boven en onder temp. hebben ?????

    • Reply
      Foodblabla
      5 januari 2015 at 19:44

      Hoi Astrid Pradun Volg het recept..en bak het vlees in het midden van de oven!…(eerst de hoogste stand, daarna terug zetten naar 170 graden) succes en geniet ervan! 😉

  • Reply
    Betina Zoutman Olsen
    5 januari 2015 at 17:02

    midden ik heb altijd op 200 in Denemarken eten wij dat met rodekool!!

  • Reply
    Connie Nota
    5 januari 2015 at 17:02

    Bah te vet voor mij ,kan mijn maag niet hebben!

  • Reply
    Betina Zoutman Olsen
    5 januari 2015 at 17:04

    Flæskesteg/ribbensteg

  • Reply
    Foodblabla
    5 januari 2015 at 19:45

    Dat ziet er goed uit! Betina Zoutman Olsen!….

  • Reply
    Johan Uiterwijk
    5 januari 2015 at 21:32

    Wanneer maak je dit Dirkje Uiterwijk

  • Reply
    Dirkje Uiterwijk
    5 januari 2015 at 21:35

    Binnenkort ff naar de slager van jou en dan het maken lijkt ons echt lekker of niet Jan Bakker

  • Reply
    Jan Bakker
    5 januari 2015 at 21:48

    Ja morgen maar gelijk naar de slager

  • Reply
    Foodblabla
    5 januari 2015 at 21:50

    Enjoy! Dirkje Uiterwijk… 🙂 het is heerlijk!

  • Reply
    Paul Portier
    6 januari 2015 at 00:32

    Lekker Babi Panggang de echte ook nog . Waar?? Kun je het krijgen?Kopen natuurlijk.In Arnhem???

    • Reply
      Foodblabla
      6 januari 2015 at 10:21

      Goedmorgen Paul Portier
      Buikspek kan je bij de slager kopen of anders bij de slager bestellen, wel met zwoerd eraan voor een krokant laagje…recept staat online fijne dag! Enjoy

  • Reply
    Jan Huys
    6 januari 2015 at 10:03

    Ik heb al genoeg buikspek Jan Westerbeek.

  • Reply
    Cobie Duivesteijn
    6 januari 2015 at 21:16

    vreselijk sory maar dat lust ik niet , dan maar geen echte vrouw., groetjes ,

  • Reply
    Foodblabla
    6 januari 2015 at 21:34

    En dit doe je met de leftover raosted pork!…. 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.