DOORDEWEEKS SOEPEN VOORGERECHT

Romige champignonsoep

6 oktober 2015

Hallo foodlovers!

Deze romige champignonsoep heb ik al zo vaak gemaakt, en vandaag vroeg een vriendin mij om het recept. Why not? Ik zit dan wel in Frankrijk, maar zelfs hier heb ik deze soep al gemaakt en op de foto gezet. Ik doe het graag, dus speciaal voor jou Lysanne 🙂

Om de romige champignonsoep af te maken hebben wij hier een heerlijke baguette met Terrine Gourmande de Campange (met eekhoorntjesbrood) bij gegeten.

romige champignonsoep

romige champignonsoep


romige champignonsoep
Romige champignonsoep
Romige champignonsoep
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de ui, knoflook en de aardappel op een zacht vuurtje in een klont boter voor ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg de champignons toe en bak even mee. Haal na vijf minuten enkele champignons uit de pan en houdt deze apart voor de garnering.
  2. Voeg de bouillon toe en laat even doorkoken. Als de aardappel gaar is, pureer je de soep met een staafmixer tot een mooi glad soepje. Voeg tenslotte de slagroom toe en brengt op smaak met peper en zout en garneer met de achtergehouden kastanjechampignons en verse peterselie.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

7 Comments

  • Lysanne Baars
    Reply
    Lysanne Baars
    6 oktober 2015 at 16:05

    Ik ga aan de slag…?

  • Corrie Hekkers
    Reply
    Corrie Hekkers
    6 oktober 2015 at 16:35

    Even slagroom halen en ik kan beginnen 🙂

  • Désirée Smeets
    Reply
    Désirée Smeets
    6 oktober 2015 at 17:17

    Dit moeten we eens maken sjat! Jarno Thewessem

  • Lysanne Baars
    Reply
    Lysanne Baars
    6 oktober 2015 at 17:38

    Simpel & heerlijk! Bedankt foodblabla voor het recept ?

  • Reply
    Ina Vogelpoel
    12 februari 2019 at 11:41

    Kan het ook met kookroom ipv slagroom?

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      12 februari 2019 at 15:16

      Goedemiddag Ina, leuk om van je te horen!
      ja hoor dat is geen probleem, kan prima zelfs.
      Succes met het recept.
      Enjoy!
      liefs,
      Jacq

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.