Jacqueline Sluijter en Estée Strooker bij pop-up restaurant 't Amusement LAB
BLOG EET HIER!

Een culi beleving bij pop-up Restaurant ’t Amusement LAB in de tuin van Kweekland in Arnhem.

Het is alweer een tijdje geleden dat wij een fantastische avond hadden in het pop-up restaurant t Amusement (LAB) in Arnhem in de prachtige kas van kweekland, maar ik had dit echt voor geen goud willen missen, want het was een geweldige beleving.

Alsnog wil ik jullie even meenemen in de sfeer van die avond aan de hand van jaloersmakende foto’s van sfeer en heerlijke gerechtjes, verzorgd door Estée Strooker en haar team van restaurant ’t Amusement.

Culinair eten in STADSTUIN KWEEKLAND, tussen de bloemetjes en bijtjes in Arnhem ja dat kan!

Restaurant 't Amusement LAB - Kweekland - Foodblabla 03
Pop-up restaurant ’t Amusement LAB bij Kweekland

Vrijdagavond, we gaan op pad met onze camera, gekleed in onze zomerse outfits en onze nieuwste sneakers, de zon breekt door alsof het zo moet zijn, en wat hebben er zin in, we gaan een snoep rondleiding doen door de tuin van kweekland.

We gaan genieten van 12 amuses & 12 gangen geïnspireerd op een bepaald thema en verhaal achter het product. Het is niet ‘slechts’ een maaltijd, maar echt een beleving, die je meevoert op reis door de tuin.

De Stadstuin Kweekland is een sprookjesachtige mooie tuin op een zuidhelling vlakbij Park Sonsbeek waar alles en iedereen tot bloei komt. Je kunt er bloemen plukken en (op abonnement) groenten en fruit oogsten, het ligt op een fantastische locatie dicht bij het mooiste park van Arnhem.

We komen aan, en we krijgen bij de ingang van de tuin een Borage komkommer ijsje met een eetbaar bloemetje erin, niet alleen mooi maar vooral heerlijk verfrissend.

Borage komkommer ijsje van Restaurant 't Amusement LAB
Borage komkommer ijsje van Restaurant ’t Amusement LAB

Onze heerlijke avond is begonnen en we wandelen samen door de tuin die volop in bloei staat, opzoek naar Estée die op ons en de andere gasten staat te wachten met een heerlijke amuse, een dumpling van oost- Indische kers en aubergine, geplukt in de tuin van kweekland, heerlijk!

We wandelen verder naar de volgende gang verderop in de tuin daar staat Luuk ons op te wachten voor de volgende amuse, een sashimi van vis met fris zure besjes en koriander, verrassend lekker. Onze smaakpupillen zijn al aardig getriggerd en we willen nu alleen maar meer 🙂

Estée Strooker bij pop-up restaurant 't Amusement LAB
Estée Strooker bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB
sashimi van vis met fris zure besjes en koriander bij pop-up restaurant 't Amusement LAB
sashimi van vis met fris zure besjes en koriander bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB
Snoep rondleiding door de Stadstuin Kweekland van pop-up restaurant 't Amusement LAB
Snoep rondleiding door de Stadstuin Kweekland van pop-up restaurant ’t Amusement LAB

Een stukje verderop staat een gezellige kleine glazen kas waar Michiel een heerlijk biertje voor ons inschenkt met een licht zuurtje en bittertje die prima aansluit bij de 4e amuse. Een tien dagen gefermenteerde augurk met mosterdzaadjes die ploppen in je mond. Wat een beleving om met mijn liefste en de andere gasten door deze tuin te mogen wandelen.

Michiel Stallen van restaurant 't Amusement schenkt het frisse bittere biertje in
Michiel Stallen van restaurant ’t Amusement schenkt het frisse bittere biertje in
 Een tien dagen gefermenteerde augurk met mosterdzaadjes
Een tien dagen gefermenteerde augurk met mosterdzaadjes

Onderweg genieten we nog van, dolmades gemaakt van wijnbladeren en gevuld met geitenvlees en gort en we plukken zelf jonge kapucijners van de struik en slurpen die samen met romige geitenkaas crème ui de peulen als of het oesters zijn, wauw wat is dit goed zeg, nooit geweten dat ze ongekookt en rauw zo vol van smaak zijn.

We plukken zelf jonge kapucijners bij de snoep rondleiding van pop-up restaurant 't Amusement LAB
We plukken zelf jonge kapucijners bij de snoep rondleiding van pop-up restaurant ’t Amusement LAB
We plukken zelf jonge kapucijners bij de snoep rondleiding van pop-up restaurant 't Amusement LAB
We plukken zelf jonge kapucijners bij de snoep rondleiding van pop-up restaurant ’t Amusement LAB

Mooi gedekte picknicktafels, op de tafel staat vers gebakken zuurdesembrood van tarwe en rogge gebakken door Olesea en boter van de zuivelboerderij, heldere bouillon van garnaal en de eerste tomaatjes van het jaar, gestoomde courgettebloemen gevuld met bijvangst uit de Noordzee (zonde om weg te gooien) en een kleine salade geserveerd in een glas met een krokant van kippenhuid stukjes, we eten dit onder de oude grote bomen van de tuin, idyllischer kan bijna niet.

Pop-up restaurant 't Amusement LAB in stadstuin Kweekland
Pop-up restaurant ’t Amusement LAB in stadstuin Kweekland

We vervolgen ons verdere avontuur samen in de grote kas van de tuin, de tafels zijn mooi gedekt en bedekt met bloemen, iedereen zit op gepaste afstand aan tafel en we gaan verder met genieten.

Oester van venus met perzik van de BBQ, rijke witte wijn, en de eerste paprika’s van het jaar met frambozen uit de tuin en buffelmozzarella, wij zijn de tel even kwijt en we laten ons maar gewoon verrassen, op de achtergrond klinkt een gezellig muziekje ik kijk naar buiten en pak even mijn momentje, ik zie een gezellige sfeer en allemaal lichtjes in de tuin.

de gezellige sfeer bij pop-up restaurant 't Amusement LAB in stadstuin Kweekland in Arnhem
de gezellige sfeer bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB in stadstuin Kweekland in Arnhem
de gezellige sfeer bij pop-up restaurant 't Amusement LAB in stadstuin Kweekland in Arnhem
de gezellige sfeer bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB in stadstuin Kweekland in Arnhem

Tussendoor loop even naar buiten om een kijkje te nemen bij de BBQ, het geurt heerlijk naar verse rozemarijn, er liggen heerlijke spiesjes van snoekbaars op de BBQ, mmm zin in, hierna knapperige palmkool & Russische kool ook van de BBQ, Veluws reeboutje en een bietje gegaard in een zoutkorst uit de oven, SMAAK!

heldere bouillon van garnaal en de eerste tomaatjes van het jaar
heldere bouillon van garnaal en de eerste tomaatjes van het jaar
knapperige palmkool & Russische kool ook van de BBQ
knapperige palmkool & Russische kool ook van de BBQ
gestoomde courgettebloemen gevuld met bijvangst uit de Noordzee
gestoomde courgettebloemen gevuld met bijvangst uit de Noordzee

Na een lange avond gaan we afsluiten met hartig & zoet, ik ben meer van hartig en Sander is meer team zoet als het aankomt op desserts., ik geniet enorm van de oude kaas met honing afkomstig van kweekland, we krijgen ook warme kersen met korianderzaad, een obliehoorntje met moerasspireasoftijs en nougatine van zonnebloempitten en tot slot, een daglelie een petit moerbei muffin en een Rozen macaron, en als je nu denkt, jeetje wat veel allemaal!

de eerste paprika’s van het jaar met frambozen uit de tuin en buffelmozzarella
de eerste paprika’s van het jaar met frambozen uit de tuin en buffelmozzarella
De sfeer bij pop-up restaurant 't Amusement LAB
de sfeer bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB

Dat dacht ik ook toen ik aan deze beleving begon met Sander, maar het zijn kleine tongstrelende kleine gerechtjes, perfect in opbouw van begin tot eind, dus geen vol, maar een voldaan gevoel 🙂

Dit gaan we nooit meer vergeten, een grote aanrader voor als je echt eens iets anders wilt.

Onze dank aan team Restaurant ’t Amusement

Jacq & Sander

#foodblabla

Meer info over deze toffe avond en om zelf te reserveren.

Restaurant ’t Amusement LAB | https://www.restaurant-amusement.nl/amusement-lab/

Kweekland Arnhem | https://stadstuinkweekland.nl/

Estée Strooker bij pop-up restaurant 't Amusement LAB
Estée Strooker bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB
zelf de kruiden plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij 't Amusement LAB
zelf de kruiden plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij ’t Amusement LAB
Michiel Stallen van restaurant 't Amusement schenkt het frisse bittere biertje in
Michiel Stallen van restaurant ’t Amusement schenkt het frisse bittere biertje in
zelf de kruiden plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij 't Amusement LAB
zelf de kruiden plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij ’t Amusement LAB
bietje gegaard in een zoutkorst uit de oven
bietje gegaard in een zoutkorst
de sfeer van pop-up restaurant 't Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem
de sfeer van pop-up restaurant ’t Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem
Jacqueline Sluijter en Estée Strooker bij pop-up restaurant 't Amusement LAB
Jacqueline Sluijter en Estée Strooker
zelf de kruiden plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij 't Amusement LAB
zelf de kruiden plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij ’t Amusement LAB
Jacqueline Sluijter (Foodblabla) bij pop-up restaurant 't Amusement LAB
Jacqueline Sluijter (Foodblabla) bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB
zelf je eten plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij 't Amusement LAB
zelf je eten plukken bij de rondleiding door de stadstuin bij ’t Amusement LAB
spiesjes van snoekbaars op de BBQ,
spiesjes van snoekbaars
de sfeer van pop-up restaurant 't Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem
de sfeer van pop-up restaurant ’t Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem
Luuk Wojcik maakt de Sashimi vers voor je klaar
Luuk Wojcik maakt de Sashimi vers voor je klaar
pop-up restaurant 't Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem
pop-up restaurant ’t Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem
Restaurant 't Amusement LAB - Kweekland - Foodblabla 28
Het frisse biertje met het ingemaakte augurk is een geweldige combinatie
Michiel Stallen achter de BBQ bij pop-up restaurant 't Amusement
Michiel Stallen achter de BBQ bij pop-up restaurant ’t Amusement LAB
Veluws ree boutje
Veluws reeboutje
de sfeer van pop-up restaurant 't Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem
de sfeer van pop-up restaurant ’t Amusement LAB in de stadstuin Kweekland Arnhem

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.