Vive la poi, Leve het erwtje!
Een van de lekkerste groenten gerechten met doperwtjes vind ik petit pois à la française, (doperwtjes met gestoofde kropsla, boter, spekjes en ui)
Dit is een groentegerecht die al ongekend populair was aan het eind van de zeventiende eeuw.
Ga het maar eens maken, dan ga je het kleine groene erwtje echt waarderen en voel je, een prinses op de erwt! 😉
Enjoy!
- 500 g doperwten diepvries
- 125 g spekblokjes
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 100 g roomboter
- 1 el suiker
- 1 krop sla (klein)
- peper /nootmuskaat
Ingrediënten
|
- Kook de doperwten 5 minuten en giet ze af (houdt apart)
Bak de spekblokjes 4-5 minuten in een droge, hete koekenpan zonder olie of boter!
Schep er daarna de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook door en bak nog 2-3 minuten mee
Zet het vuur uit en voeg 100 gr boter, 1 eetlepel suiker, ijsbergsla in grove stukken, toe aan de doperwten, en roer voorzichtig om.(de sla mag nog een licht crunch hebben)
Op smaak brengen met peper uit de molen en evt. wat nootmuskaat.
Ce est tout..... Bon appetit! Enjoy!
1 Comment
Erwtjes + kropsla + spekjes - LikeFood
9 april 2015 at 00:02[…] post Erwtjes + kropsla + spekjes appeared first on FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]