[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_textblock size=’15’ font_color=” color=”]
Wat was het fijn bij Rotisserie ongedwongen. Omdat ik mijn verjaardag al een klein beetje wilde vieren met Sander, hebben we zondagavond bij Pieter en Ella Overbosch gegeten bij Ongedwongen. Ongedwongen bestaat nu net anderhalf jaar en is mijn favoriete foodspot in Velp.
[/av_textblock]
[/av_one_full]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_image src=’http://foodblabla.nl/wp-content/uploads/2015/07/Rotisserie-Ongedwongen-Velp-19-495×400.jpg’ attachment=’3169′ attachment_size=’portfolio’ align=’center’ animation=’pop-up’ styling=” hover=’av-hover-grow’ link=” target=” caption=’yes’ font_size=” appearance=’on-hover’ overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’]
Rotisserie Ongedwongen
[/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
We begonnen de avond al gelijk feestelijk met een lekker drankje om alvast op mijn verjaardag te proosten, ik dronk een Aperol Spritz en Sander een Lemon Fizz wat met dit warme weer lekker verfrissend is.
Ongedwongen heeft een kleine, steeds wisselende, menukaart waardoor het kiezen van een gerecht alleen maar makkelijk is. Vooraf kan je bijvoorbeeld kiezen uit mooie oesters met een wijn-sjalot dressing, brood met boter/zout en truffelmayo, of je kiest net als ons het plankje met mooie Iberico ham en Manchego kaas met een balsamico sapje van 15 jaar oud :). Wat altijd op de menukaart staat is het begeerde in een rotisserie gegrilde Franse kippetje Poussin geserveerd met home made frieten en truffelmayo, dit is een fingerlicking good gerecht, waar iedereen graag een straatje voor omrijdt.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Wij komen er graag, het is lekker dicht bij huis, je voelt je er gelijk op je gemak en het eten is gewoon goed! Deze foodspot is overigens ook nog eens kidsproof! De kinderen kunnen in een apart deel van het restaurant ongedwongen tekenen, boekjes lezen of een spelletje doen, zodat andere mensen ongestoord kunnen eten, in deze ruimt hangt ook een groot soort van prikbord waar je leuke berichten kunt achterlaten en waar ook de tekeningen van de kinderen opgehangen worden. (psst ook op het toilet hangt een leuk bord met berichtjes).
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_image src=’http://foodblabla.nl/wp-content/uploads/2015/07/Rotisserie-Ongedwongen-Velp-20-300×200.jpg’ attachment=’3170′ attachment_size=’medium’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’][/av_image]
[/av_one_half]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Meestal kies ik een vegetarisch gerecht omdat ik altijd op zoek ben naar meer dan alleen de met kaas gevulde portobello ’s uit de oven of een groenteschijf. Deze keer koos ik als hoofdgerecht het vega gerecht van de kaart. Koftes gemaakt van Freekeh (Libanese groene tarwe) met granaatappelpitjes op een bedje van Auberginepuree en erbij tuinboontjes dubbel gedopt en een munt-yoghurt sausje, oowww het water loopt me nu weer spontaan in de mond als ik er alleen al aan denk! YUM…een dikke 10 voor dit gerecht.
Sander daarin tegen is een echte carnivoor, hij wil vlees op zijn bord! Hij koos als hoofd een stuk Bovenbil van de Black Angus. Mooi mals vlees op puree vermengd met munsterkaas en veel smaak door de sublieme jus van eekhoorntjesbrood. Ik heb wel geproefd, want dat doe ik altijd…en ook dit was weer heerlijk!
[/av_textblock]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
In tegenstelling tot mij, heeft mijn man altijd nog een plekje over voor een dessert, hij koos voor de bleuberrie /witte choco cheesecake met citroen mascarpone , dit was toch een heerlijk licht en luchtig toetje, wat je normaal niet verwacht bij cheesecake.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_image src=’http://foodblabla.nl/wp-content/uploads/2015/07/Rotisserie-Ongedwongen-Velp-32-1030×687.jpg’ attachment=’3182′ attachment_size=’large’ align=’center’ animation=’no-animation’ styling=” hover=” link=” target=” caption=’yes’ font_size=” appearance=’on-hover’ overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’]
Blueberry Witte Chocolade Cheesecake met Citroen Mascarpone
[/av_image]
[/av_one_half]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Als afsluiting namen we nog een bakkie koffie en hadden we een gezellig gesprekje met Ella in haar leuke knusse binnen tuintje waar ze vol trots vertelde over haar andere passies, onder andere prachtige leren schorten ontwerpen en maken. Deze gaat ze binnenkort ook verkopen. Ella je weet het hé J GRAAG zo’n schort…
We zijn benieuwd naar jullie ervaringen en bevindingen!
Liefs
Jacq
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’]
[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′]
[av_masonry_gallery ids=’3184,3183,3182,3181,3180,3179,3178,3177,3176,3175,3174,3173,3172,3171,3170,3169,3168,3167,3166′ items=’24’ columns=’4′ paginate=’pagination’ size=’flex’ gap=’no’ overlay_fx=” caption_elements=’excerpt’ caption_display=’on-hover’ container_links=’active’ id=”]
[/av_one_full]
1 Comment
Bert van den Oever
7 juli 2015 at 00:00En wie staat er achter de bar ? …… Job van den Oever