De perfecte match! Grote sappige garnalen, gemarineerd in een home made Jerk marinade met frisse Ananas, kokosrasp en koriander.
“Alle garnalen op een stokje nog eens aan toe zeg! Wat is dit een heerlijk frisse Zomerse combinatie.”
Altijd leuk om spiesjes te maken voor op de grillpan of de barbecue, ik weet nu al dat we deze spiesen vaker zullen gaan maken.
Variatietip: gebruik ook eens stukjes kip in plaats van garnalen.
Enjoy the Summer!
- Jerkmarinade
- 1 el verse gember gerapst
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el verse tijm fijn gehakt
- 1 el allspices
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 el bruine rum
- 2 el witte wijn azijn
- 2 el sojasaus
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el bruine suiker
- 1 sjalotje fijngehakt
- Sap plus de schil van een halve limoen en sinaasappel
- voor de spiesen
- 1 ananas schoongemaakt en in kleine blokjes
- 20 grote garnalen gepeld (bv. tijgergarnalen)
- 1 bosje koriander
- 1 kokosrasp
- 1 limoen in partjes
Ingredients
|
- Doe alle ingrediënten in een blender of kleine kruidenmixer en mix tot een mooie gladde marinadesaus , leg de garnalen hierin en laat het goed afgedekt voor 2 uur in de koelkast staan, om te marineren.
- Rijg de ananas en garnalen om en om aan de spiesen en grill de spiesen in een loeihete grillpan, of op een barbecue mooi bruin aan beide kanten.
- Serveer de spiesjes op een platte schaal, strooi er de fijngehakte koriander en kokosrasp overheen, en serveer met een partje limoen. Lekker met een eenvoudige salade van b.v. spinazie , fetakaas, tomaatjes en lente-ui en stokbrood. Enjoy!
1 Comment
alex wake
9 november 2015 at 13:01h