Wrap it in a Tortilla!
Hallo allemaal, dit recept had ik al een tijdje klaarstaan om met jullie te delen maar de griep had mij behoorlijke aangevallen en dus kwam het er even niet van. Gelukkig ben ik al aardig opgeknapt en deel ik het recept alsnog met jullie.
Wie lust het niet, döner kebab of van die overheerlijke Turkse pizza’s, Mexicaanse taco’s enz. alles verpakt in een dun pannenkoekje en heel makkelijk om zo met je handen te eten. Ik maak deze falafel regelmatig, ze zijn gemaakt op basis van peulvruchten en ze worden niet gefrituurd zoals de meeste falafel maar ik bak ze gewoon in de pan, dus dit is wat je noemt verantwoord snacken en daar worden we blij van 🙂
- 400 g kikkererwten
- 400 g kidney bonen
- 1 citroen
- 1 bosje koriander
- olijfolie voor bakken
- 6 tortilla's
- 1 el bloem
- trostomaten
- lente ui
- hüttenkäse vermeng met chilisuas als dip
- 1 flinke tl harissa (verkrijgbaar bij de Turkse winkels)
- 1 tl zout/peper/komijnpoeder
Ingrediënten
|
- Laat de kikkererwten en bonen uitlekken in een vergiet en doe alles in een keukenmachine. Rasp de citroen schil erin en voeg de harissa, komijnpoeder, bloem, koriander steeltjes en peper en zout erbij en hak alles fijn in de keukenmachine.
- Verhit olijfolie in een pan, en kneed met natte handen 8/10 burgertjes van ongeveer 1,5 cm dik. Leg ze in de pan tot de onderkant goudbruin en krokant is en draai ze daarna pas voorzichtig om. Blijf regelmatig keren voor een mooi krokant resultaat…je moet hier wel een beetje geduld voor hebben, zet een gezellig muziekje aan in de keuken, echt het helpt!
- Verwarm de tortilla’s en leg de falafel burgers erop, samen met wat stukjes tomaat een klodder hüttenkäse- dip en wat koriander en citroensap..
- Vouw de wrap dicht…(zie foto!) Enjoy! “En begin opnieuw met het bouwen van een wrap! ……………….
2 Comments
Chantal Driesen
15 januari 2015 at 21:36Ziet er heerlijk uit gaan we snel proberen! Beterschap nog.
Yvette Roling
16 januari 2015 at 11:31Vera