Hier een recept van Sander, Roasted Potatoes zoals alleen hij ze kan maken. Hij heeft het al een aantal keren gemaakt en ze zijn zo erg lekker dat ik het recept van deze oven roasted potatoes graag met jullie wil delen!
Knapperig van buiten en fluffy van binnen.
Lekker met homemade mayonaise!
Voor zelfgemaakte mayonaise (met bier 🙂 ) volg dan dit snelle recept.
175 ml zonnebloemolie
peper / zout naar smaak
2 tl scherpe dijon mosterd
1 ei
1 el citroen
Doe alles in een hoge beker haal in één keer de staafmixer van onder naar boven.
- 1 KG aardappelen Opperdoezer Ronde of een andere iets kruimige kleine aardappel
- zeezout
- 3 Ã 4 knoflookteentjes gepeld maar niet in stukjes
- 2 Ã 3 takjes rozemarijn
Ingredients
|
- Verwarm de oven voor tot 180° C
Schil de aardappelen en spoel de aardappelen goed af onder stromend water zodat al het zetmeel ervan af is. Als de aardappels erg groot zijn snijd ze dat in stukken van z'n 5 a 6 cm. - Kook de aardappelen in een grote pan met water, voeg hier ook zout, knoflooktenen en de takjes rozemarijn aan toe voor extra smaak. Kook de aardappelen +/- 20 minuten.
- Zodra de aardappels gaar zijn, giet je ze af in een vergiet. Schud ze zachtjes door elkaar zodat er wat kruimels op de aardappels ontstaan. Leg de aardappels in een grote braadslede en giet hier voldoende olijfolie over.
- Plaatse de braadslede met aardappels in het midden van de oven (hete lucht) voor ongeveer 1 uur totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Strooi er op het laatst nog wat zout overheen. Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise
7 Comments
Kitty Hovestadt
7 januari 2015 at 22:13Dit ziet er erg lekker uit en ga ik zeker binnenkort maken. Ik heb alleen een vraag klopt het dat ze nog één uur in de oven gaan terwijl ze al gaar zijn.
Jacqueline Sluijter
7 januari 2015 at 23:05Hoi Kitty, het klopt inderdaad. Na een uur heb je een geweldige unieke roasted potatoe. Stuur je een foto als je ze gemaakt hebt? Groetjes jacqueline en sander
Marije Goudswaard
8 januari 2015 at 09:11Andy Galama, wat voor jou? 😉
Fred Sluijter
8 januari 2015 at 16:21Lekker……………..Sander…………….
Ria Sluijter
8 januari 2015 at 16:42Super lekker, ga het ook maken!!
Martin
27 september 2021 at 12:16Als ik ze uit de oven haal, zijn ze bij mij heel erg droog.
Zout er te vroeg op gedaan?
Jacqueline Sluijter
3 oktober 2021 at 14:19hi Martin, welke aardappels heb je gebruikt? Wij koken ze tegenwoordig in water met veel zout, en doen na het bakken in de oven nogmaals zout erop. Sorry voor de late reactie, wij waren met vakantie 🙂