BIJGERECHT

Roasted potatoes

7 januari 2015

Hier een recept van Sander, Roasted Potatoes zoals alleen hij ze kan maken. Hij heeft het al een aantal keren gemaakt en ze zijn zo erg lekker dat ik het recept van deze oven roasted potatoes graag met jullie wil delen!

Knapperig van buiten en fluffy van binnen.

Roasted potatoe

Roasted potatoes

Lekker met homemade mayonaise!

Voor zelfgemaakte mayonaise (met bier 馃檪 ) volg dan dit snelle recept.

175 ml zonnebloemolie

peper / zout naar smaak

2 tl scherpe dijon mosterd

1 ei

1 el citroen

Doe alles in een hoge beker haal in 茅茅n keer de staafmixer van onder naar boven.

[av_video src=’http://youtu.be/_OK3QHOJ9fg’ format=’custom’ width=’5′ height=’5′ av_uid=’av-21xvgx’]

Oven roasted potatoes
Roasted potatoes
Roasted potatoes
Recept Afdrukken
Ingredi毛nten
Ingredi毛nten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 180掳 C

    Schil de aardappelen en spoel de aardappelen goed af onder stromend water zodat al het zetmeel ervan af is. Als de aardappels erg groot zijn snijd ze dat in stukken van z'n 5 a 6 cm.
  2. Kook de aardappelen in een grote pan met water, voeg hier ook zout, knoflooktenen en de takjes rozemarijn aan toe voor extra smaak. Kook de aardappelen +/- 20 minuten.
  3. Zodra de aardappels gaar zijn, giet je ze af in een vergiet. Schud ze zachtjes door elkaar zodat er wat kruimels op de aardappels ontstaan. Leg de aardappels in een grote braadslede en giet hier voldoende olijfolie over.
  4. Plaatse de braadslede met aardappels in het midden van de oven (hete lucht) voor ongeveer 1 uur totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Strooi er op het laatst nog wat zout overheen. Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise
Recept Afdrukken
print het recept

5 Comments

  • Reply
    Kitty Hovestadt
    7 januari 2015 at 22:13

    Dit ziet er erg lekker uit en ga ik zeker binnenkort maken. Ik heb alleen een vraag klopt het dat ze nog 茅茅n uur in de oven gaan terwijl ze al gaar zijn.

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      7 januari 2015 at 23:05

      Hoi Kitty, het klopt inderdaad. Na een uur heb je een geweldige unieke roasted potatoe. Stuur je een foto als je ze gemaakt hebt? Groetjes jacqueline en sander

  • Marije Goudswaard
    Reply
    Marije Goudswaard
    8 januari 2015 at 09:11

    Andy Galama, wat voor jou? 馃槈

  • Fred Sluijter
    Reply
    Fred Sluijter
    8 januari 2015 at 16:21

    Lekker……………..Sander…………….

  • Ria Sluijter
    Reply
    Ria Sluijter
    8 januari 2015 at 16:42

    Super lekker, ga het ook maken!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.