Rond de feestdagen is het leuk om traditionele koekjes te bakken, deze feestelijke rugelach koekjes zijn geweldig lekker en komen van oorsprong uit de Joodse keuken. Het recept is makkelijk te maken en ze zien er prachtig uit.
Meng de bloem en boter in een foodprocessor met menghaak tot het kruimelig is. Voeg de roomkaas toe en meng het verder totdat er een bal deeg ontstaat. Stop direct en meng het geheel zeker niet te lang, kneed de deegbal verder met je handen en maak er 2 bollen van. Wikkel ze in plastic folie en leg voor een 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. boven en onder warmte
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng de kristalsuiker, noten en kaneelpoeder in een kommetje door elkaar en houdt apart.
Rol elke bol deeg uit tot een cirkel van 20 à 25 centimeter. Bestrijk elke cirkel met ongeveer 2 eetlepels jam, en besprenkel met de helft van het suikermengsel.
Snijd elke cirkel in twaalf driehoekige parten. Rol elk driehoekje op van de brede kant tot de punt. (zie foto) Leg ze op de bakplaat met het losse puntje omlaag.
Bak de Rugelach in 20 tot 25 minuten lichtbruin en knapperig.
Op deze site wordt gebruik gemaakt van cookies voor webstatistieken. Onder het kopje Meer informatie lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?
This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Strictly Necessary Cookies
Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.
If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.
No Comments