FEESTDAGEN HARTIG SNACKS ZOET

Feestelijke Rugelach koekjes, Abrikoos-, Bosbessenjam & walnoot

Rond de feestdagen is het leuk om traditionele koekjes te bakken, deze feestelijke rugelach koekjes zijn geweldig lekker en komen van oorsprong uit de Joodse keuken. Het recept is makkelijk te maken en ze zien er prachtig uit.

Enjoy.

Feestelijke Rugelach koekjes, Abrikoos_Bosbessen walnoot
Feestelijke Rugelach koekjes, Abrikoos_Bosbessen walnoot 07
Feestelijke Rugelach koekjes, Abrikoos_Bosbessen walnoot 07
Feestelijke Rugelach koekjes, Abrikoos-, Bosbessenjam & walnoot
Feestelijke Rugelach koekjes, Abrikoos-, Bosbessenjam & walnoot
Recept Afdrukken
Servings Prep Time Cook Time Passive Time
24koekjes 15minuten 25minuten 1uur
Servings Prep Time
24koekjes 15minuten
Cook Time Passive Time
25minuten 1uur
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Meng de bloem en boter in een foodprocessor met menghaak tot het kruimelig is. Voeg de roomkaas toe en meng het verder totdat er een bal deeg ontstaat. Stop direct en meng het geheel zeker niet te lang, kneed de deegbal verder met je handen en maak er 2 bollen van. Wikkel ze in plastic folie en leg voor een 1 uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. boven en onder warmte
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  4. Meng de kristalsuiker, noten en kaneelpoeder in een kommetje door elkaar en houdt apart.
  5. Rol elke bol deeg uit tot een cirkel van 20 à 25 centimeter. Bestrijk elke cirkel met ongeveer 2 eetlepels jam, en besprenkel met de helft van het suikermengsel.
  6. Snijd elke cirkel in twaalf driehoekige parten. Rol elk driehoekje op van de brede kant tot de punt. (zie foto) Leg ze op de bakplaat met het losse puntje omlaag.
  7. Bak de Rugelach in 20 tot 25 minuten lichtbruin en knapperig.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.