SOEPEN

Goedgevulde Aardappelsoep met spek & Kaas

20 november 2019

Hi Foodlovers!

Loaded Potato Soup!

Wat dacht je van een kom met heerlijk romige aardappelsoep, kaas/ Spek & krokante uitjes.

(en een biertje)
Beerwulf.com

Klinkt goed of niet?
Enjoy!

Recept voorĀ Foodies
foto gemaakt door, Willem van santen
Set styling, Femke van Waveren
Foodstyling, Jacqueline Sluijter, Foodblabla

https://foodblabla.nl/goedgevulde-aardappelsoep-met-spek-kā€¦/

Enjoy!šŸ’‹

Goedgevulde Aardappelsoep met spek & Kaas
Goedgevulde Aardappelsoep met spek & Kaas
Goedgevulde Aardappelsoep met spek & Kaas
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd Passieve Tijd
4personen 15minuten 1,5uur
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Passieve Tijd
1,5uur
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de aardappels op een ovenrooster prik ze in met een vork en bak ze voor 1,5 uur gaar. Haal ze na baktijd uit de oven en laat de aardappelen afkoelen.
  3. Pel de aardappels en snijd ze in grove stukken.
  4. Smelt de boter in een soeppan op zacht vuur en bak hierin de sjalot voor 2 Ć  3 minuten maak op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de bloem toe en laat voor 2 Ć  3 minuten meebakken zodat de bloem kan garen.
  6. Schenk beetje voor beetje de melk en de bouillon erdoorheen blijf met een garde goed kloppen totdat alle klontjes zijn verdwenen, en er een mooie gladde soep overblijft, voeg aardappel toe laat de soep op zacht vuur 5 minuten koken tussendoor roeren met een houten lepel.
  7. Roer de zure room door de soep, mix de soep met een staafmixer kort voor een fluweelzachte aardappelsoep.
  8. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer royaal met de uitgebakken ontbijtspek, geraspte kaas en gebakken uitjes.
  9. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.