Hi Foodlovers,
Lekker bij de koffie of thee, of gewoon als tussendoortje dat zijn deze heerlijke knapperige Flap Jacks (haverkoeken) met een laagje chocolade.
Een makkelijk recept, waar iedereen blij van wordt.


- 100 g Havermout (fijngemalen) of koop gebroken haver
- 2 el 100 % pindakaas met stukjes
- 3 el honing
- 4 el kokosolie
- 50 g Granola b.v. Eat natural coffee & walnuts
- 1 ovenschaal 20 cm of een bakplaat
- bakpapier
- Voor de topping
- Roze, Witte, Melk, Pure Chocolade naar keuze of gewoon allemaal 🙂
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Verwarm de kokosolie, pindakaas en honing in een steelpan op laag vuur, totdat alles vloeibaar is.
- Giet het mengsel over de havermout met granola en roer goed door elkaar.
- Stort het mengsel in de met bakpapier beklede ovenschaal, en druk het goed aan met de bolle kant van en lepel.
- Bak de flap jack voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de schaal na baktijd uit de oven, en laat het goed afkoelen. Drizzel gesmolten chocolade over het baksel
- Laat de chocolade hard worden, en snij de flap jack in repen of blokken. (In een gesloten trommel kan je ze 3 a 4 dagen bewaren.)
- Enjoy!
No Comments