Hi foodlovers,
Rol het op met spek en alles smaakt gewoon lekker 🙂
Deze kruidige maar vooral romige Zuurkool/spek rolletjes smaken heerlijk met gekookte aardappel met peterselie en braadworst.
Enjoy!
Porties | Passieve Tijd |
4personen | 45minuten |
Porties |
4personen |
Passieve Tijd |
45minuten |
- 1 pakje zuurkool 500 g
- 16 plakjes ontbijtspek of wikkelspek
- 2 sjalotten fijn gesneden
- 1 tl karwijzaad
- 1 bosje verse tijm
- 1 teen knoflook geperst
- 1 el olijfolie
- 125 ml slagroom
- 1/2 kopje water
- peper / zout naar smaak
Ingrediënten
|
- Verhit de boter in een stoofpan en fruit hierin de sjalot en knoflook glazig.
- Voeg de zuurkool toe samen met de slagroom, water, karwijzaad en 2 takjes tijm.
- Laat het geheel 20 minuten op laag vuur stoven.
- Verwarm de oven op 160 graden.
- Knijp het overige vocht zoveel mogelijk uit de afgekoelde zuurkool.
- Leg op ieder plakje spek een hoopje van de zuurkool, en rol op tot een stevig rolletje, steek in ieder rolletje nog een klein takje tijm voor meer smaak.
- Leg de Zuurkool/spekrolletjes in een, met olijfolie ingesmeerde ovenschaal en bak de rolletjes voor 20 minuten in de oven.
- Enjoy!
3 Comments
Miessie Barbeque
5 februari 2019 at 12:09Mmmmmm lekker ook maar eens maken 😍
Foodblabla
5 februari 2019 at 12:41Miessie Barbeque echt iets voor jullie🍴
Wiebe de Haan
5 februari 2019 at 13:56Marianne!