BLOG

Foodblabla bakt brood met Robèrt en de andere gastbloggers

Op uitnodiging van Robèrt van Beckhoven gingen we op zondagochtend heel erg vroeg richting Brabant. Met onze oogjes nog op half zeven zaten we toch wel heel erg vrolijk samen in de auto, want we gaan naar een masterclass en presentatie van de allernieuwste bakproducten van niemand minder dan de enige echte Robert. Deze bakproducten zijn vanaf nu verkrijgbaar, exclusief bij de Albert Heijn, leuk leuk leuk!!

Bij Robèrt - workshop broodbakken met de broodmixen

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

Na een leuke autorit van z’n 1,5 uur komen we aan bij de mooie bakkerij/kookschool van Robert gevestigd in de voormalige Leer fabriek, met een stoere industriële look. Dit is voor ons de eerste keer dat we op bezoek gaan bij Robèrt, en we zien al gelijk dat het lekker druk is in de winkel die zelfs op zondag (tot 13.00 uur) geopend is. De winkel ligt vol met versgebakken, overheerlijke broden en meesterlijke gebakjes, chocolade en te veel op te noemen, en dan die geur, van versgebakken brood en niet te vergeten “de worsten broodjes” Yum! Dit moet goed komen vandaag, gelukkig heb ik een broek aan die extra los zit zodat ik lekker veel kan snoepen.

Robèrt brengt ons alvast naar boven en we kijken onze ogen uit, wat een prachtige plek heeft onze Meester Patissier & Boulanger, en vooral ook enig in zijn soort.

[av_one_half first av_uid=’av-j7etbk’]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-hvf9yo’]

Altijd tijd voor fans 🙂

[/av_one_half]

Beneden is de winkel en bakkerij en boven is een strak ingerichte ruimte waar plek genoeg is om bakcolleges en cursussen te geven. Sander en ik krijgen eerst een lekkere kop koffie en maken een praatje met Robèrt, die met trots verteld over zijn mooie bedrijf, en dat is één en al liefde, dat straalt ervan af. Mooi om te zien is dat Robèrt tussendoor ook even de tijd neemt om met voorbijgangers/bezoekers van de winkel even op de foto te gaan, “geweldig lief!’.

Robèrt geeft zijn presentatie over zijn allernieuwste en meesterlijke bakproducten, waaronder broodbloem, broodmeel, een basis desemmix, de ambachtelijke koekenmix en een noten & zaden mix. Zelf ben ik erg gecharmeerd van de desemmix, als je vooral snel en makkelijk een desembrood wilt bakken is de desembasis, van Robèrt, de ideale uitkomst voor een perfecte basis van desembrood, die niet snel zal mislukken.

[av_one_half first av_uid=’av-foohhs’]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-emjo74′]

Bij Robèrt – de nieuwe bak en broodmixen

[/av_one_half]

Vind je het te leuk om vanaf de basis te bakken, dan moet je dat vooral blijven doen, maar voor ongeduldige mensen zoals ik, die geen zin hebben om uren met een deeg bezig te zijn, is dit een super mix met een snel en mooi resultaat. Zo wordt een luchtig desembrood bakken voor iedereen toegankelijk zonder al te veel gedoe in de keuken.

En dan gaan we zelf aan de slag in de keuken, eerst uitleg, en dan gaan we zelf een focaccia en een rozijnenbrood maken met de bakproducten, ik hijs mezelf in mijn schort en zoek een fijne plek uit om te werken. Samen met nog twee enthousiaste deelnemers deel ik mijn werkplek en helpen we elkaar met het maken van het brooddeeg. Zelf deeg maken vind ik wel lastig maar met de juiste ingrediënten, en hulp het keukenapparatuur komt het helemaal goed vandaag, mij deeg is klaar en kan nu gaan rijzen op een heerlijk warm plekje in de keuken.

[av_one_half first av_uid=’av-c8o3wg’]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-13c0q8′]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

Dan krijgen we ook nog een leuke les in het maken van krentenbollen/ krentenbrood, dat is erg leerzaam, want nu weet ik bij de volgende keer hoe ik mijn rozijnen aan het deeg moet toevoegen zonder dat ze gelijk naar de bodem zakken. Ook het rollen van de bollen gaat met een speciale techniek souplesse en liefde. Zo, weer wat geleerd!!!

Iedereen krijgt evenveel deeg en mag zelf kiezen of je er bollen of een broodje van gaat maken, ik kies voor een rozijnenbrood. Als je rozijnen toevoegt aan een deeg, zorg er dan wel voor dat je de rozijnen eerst welt in heet water (tegen de kook aan), anders krijg je van die droge harde stukjes in de rozijnbrood en dat wil je niet. Rozijnen/krenten kan je ook wellen in drank, bijvoorbeeld in Rum of Cognac, ook erg lekker.

Ondertussen mogen we voor de tweede keer ons deeg gaan kneden, liefde en aandacht geven. En mag het nog een keer verder rijzen, zodat we straks een mooi fluffy brood krijgen.

[av_one_half first av_uid=’av-9x4zq8′]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-86cm9s’]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

Als het deeg helemaal gerezen is mengen we er Italiaanse kruiden, tomaatjes doorheen, gaat het in een bakvorm en strooien we er nog lekker veel geraspte kaas overheen, en dan de oven in.

[av_one_half first av_uid=’av-6m230w’]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-hpcbk’]

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

[/av_one_half]

Omdat het brood nu in de oven staat is er tijd voor een rondleiding door bakkerij, en de ruimtes waar al het lekkers gemaakt wordt, niks geen geheimen bij Robèrt, want iedereen kan meekijken door de immens grote glazen wand. Je kan zien hoe alles vers bereidt en gebakken wordt. Tijdens de rondleiding vertelt Robèrt over de bloem en meelsoorten en over allerlei bereidingswijze mixen van desem en het weken van tarwe/rogge in bier, en om zo weer iedere keer tot iets nieuws te komen, en uit te proberen. Onderweg mogen we veel proeven, gekonfijte sinaasappel omhuld met pure chocolade, gebrande koffieboontjes met chocolade, te veel om op te noemen. Mag ik hier wonen?

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

 

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

 

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

 

Na al dat voorproeven heb ik behoorlijk trek gekregen, en mogen we gaan genieten van een heerlijke lunch, knapperig vers gebakken brood, warme worstenbroodjes, salades en te veel om op te noemen, heerlijk, samen met de andere bloggers/gasten genieten we van de lunch.

De winkel is op zondag tot 13.00 uur geopend en haast bijna iedereen zich naar beneden, want we moeten allemaal nog wat lekkers scoren in de winkel, gelukkig heb ik op tijd 2 broden en wat worstenbroodjes apart laten leggen en zijn, want die gaan natuurlijk in de vriezer om er ook thuis nog van te genieten.

Als alle broden uit de oven komen en ieder zijn eigen brood heeft bemachtigd gaan we nog voor een groepsfoto, en zeggen we gedag tegen een zeer geslaagde middag.

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

Bij Robèrt – workshop broodbakken met de broodmixen

Mijn dank gaat uit naar:

Meester Patissier & Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, voor een super toffe leerzame masterclass, gezelligheid al het lekkers en een warm welkom.

De keukenbrigade voor de goede zorgen en hulp.

Alle andere gastbloggers voor de gezelligheid en leuke samenwerking.

Al het personeel, voor het maken van al die lekkere broden en worstenbroodjes, die nu helaas op zijn.

Tip van Robert, leer voelen,

alleen dan weet je of er genoeg water in zit.

[av_masonry_gallery ids=’5924,5923,5922,5921,5920,5919,5918,5917,5916,5915,5914,5913,5912,5911,5910,5909,5908,5907,5906,5904,5903,5902,5901,5900,5899,5898,5897,5896,5895,5894,5893,5892,5891,5890,5889,5888,5887,5886,5885,5884,5883,5882,5881,5880,5879,5878,5877,5876,5873,5872,5871,5870,5869,5868,5866,5859,5857,5856,5855,5852,5849,5848,5845,5842,5841′ items=’-1′ columns=’4′ paginate=’pagination’ size=’flex’ gap=’1px’ overlay_fx=” container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av_uid=’av-2q8v1c’]

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.