Hi foodlovers!
Zo lang het nog kan genieten wij ook volop van het witte goud, de asperge.
Gekookt, gegrild, met ham en ei, of in een salade deze veelzijdige groenten is bij ons echt favoriet.
Dit keer heb ik ze in de oven gegaard met citroenboter en knoflook, zo lekker en puur van smaak! je weet niet wat je proeft.
Ik zou het zeker een keer proberen, enjoy!
Liefs,
Jacq
Porties |
2 |
Porties |
2 |
- 1 kg witte asperges
- 50 ml droge witte wijn
- 50 ml groentenbouillon
- 1 tl suiker
- 1 el boter voor invetten ovenschaal
- 1 ovenschaal
- voor de boter
- 100 g zachte roomboter
- 1 knoflookteen geperst
- 2 el citroen zeste
- 2 el citroensap
- 1 el peterselie fijngehakt
- zout / peper
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 200 graden Schil de asperges en verwijder het stokkerige gedeelte van de asperge. Roer de bouillon en wijn en suiker door elkaar, leg de asperges in de met boter ingevette ovenschaal, en giet het vocht eroverheen.
- Zet de oven terug naar 180 graden en bak de asperges voor 30 minuten. Roer de citroensap, knoflook, citroen zeste, en de peterselie door de zachte boter en breng op smaak met peper en zout. Haal naar 20 minuten de asperges uit de oven verdeel de citroen/knoflookboter over de asperges en lepel het vocht een beetje over de asperges, zet ze terug in de oven voor de resterende 10 minuten.
- Haal de Asperges na de bereidingstijd uit de oven, laat ze 5 minuten staan, en bestrooi ze met de fijngehakte peterselie. Serveer de asperges bijvoorbeeld met gekookte krieltjes, en lamsvlees.
- Enjoy!
7 Comments
Miessie Barbeque
28 april 2017 at 16:52Ik ben er zo gek op 😋
Miessie Barbeque
28 april 2017 at 16:52Ik ben er zo gek op 😋
Mirjam
27 mei 2020 at 20:01Op deze manier klaargemaakt is zooo lekker! Echt verrassend
Frans
2 mei 2022 at 19:03Was prima maar tijden waren beethebt kort voor de dikke Limburgse daar nog even mee spelen
Lieke kuijpers-peet
23 mei 2022 at 13:15Hallo
Kan ik de bevroren stukkjes asperges direkt verwerken in n ovenschotel???
groetjes Lieke
Jacqueline Sluijter
26 mei 2022 at 19:41hi Lieke,
Sorry voor de laste reactie, we zijn op vakantie in Frankrijk 🙂 Bevroren asperges heben meer vocht, ik raad je af om deze te gebruiken. Groetjes, Jacq
Rikie
13 mei 2023 at 19:53Geweldig recept👏😋