DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT VEGETARISCH GERECHT

Asperges uit de oven

28 april 2017

Hi foodlovers!

 

Zo lang het nog kan genieten wij ook volop van het witte goud, de asperge.

Gekookt, gegrild, met ham en ei, of in een salade deze veelzijdige groenten is bij ons echt favoriet.

Dit keer heb ik ze in de oven gegaard met citroenboter en knoflook, zo lekker en puur van smaak! je weet niet wat je proeft.

Ik zou het zeker een keer proberen, enjoy!

Liefs,

Jacq

asperges uit de oven

asperges zijn heerlijk met lamsvlees en krieltjes


Asperges uit de oven
Asperges uit de oven
Recept Afdrukken
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Schil de asperges en verwijder het stokkerige gedeelte van de asperge. Roer de bouillon en wijn en suiker door elkaar, leg de asperges in de met boter ingevette ovenschaal, en giet het vocht eroverheen.
  2. Zet de oven terug naar 180 graden en bak de asperges voor 30 minuten. Roer de citroensap, knoflook, citroen zeste, en de peterselie door de zachte boter en breng op smaak met peper en zout. Haal naar 20 minuten de asperges uit de oven verdeel de citroen/knoflookboter over de asperges en lepel het vocht een beetje over de asperges, zet ze terug in de oven voor de resterende 10 minuten.
  3. Haal de Asperges na de bereidingstijd uit de oven, laat ze 5 minuten staan, en bestrooi ze met de fijngehakte peterselie. Serveer de asperges bijvoorbeeld met gekookte krieltjes, en lamsvlees.
  4. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.