[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
Vrijdag, 31 maart 2017 Heelsum.
We zijn er klaar voor. We mogen het NU gaan ervaren, want wij gaan aan tafel bij de Kromme Dissel van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland waar de sterrenkoks ons hun signature dishes (proef de sterren) gaan laten proeven. Hoe tof is dat!!!
[/av_textblock]
[av_video src=’https://youtu.be/f-odqypIdDU’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
Proef de sterren is een culinair event, waarbij de zes topchefs met in totaal zes Michelin sterren hun signatuurgerechten bereiden. Helemaal in stijl met nieuwe kleding, gelakte nagels, make-up en een big smile gaan we samen naar Heelsum waar we gaan genieten van een heerlijke avond plus overnachting in het hotel.
[/av_textblock]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
We komen aan bij het charmante hotel, gelegen in het dorp Heelsum, middenin de rust en het prachtige Gelderse natuurgebied. Eerst inchecken in het hotel, want wij blijven overnachten en dat is super fijn want bij de gerechten worden diverse wijnen geserveerd, en hoeven wij ons daarom geen zorgen te maken over wie de bob is ;). Onze gezellige kamer is op de 2e verdieping met een groot bed, een balkon, en een luxe badkamer.
Na een laatste make-up check gaan we naar beneden om alvast kennis te maken met het personeel en om wat leuke actie foto’s te maken in de keuken, waar iedereen al druk bezig is met de voorbereidingen voor het zesgangendiner.
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
Bij de Kromme Dissel ligt de rode loper uit, en we krijgen een warm welkom. Proef de sterren wordt officieel geopend met een persoonlijk muziekje en een glas bubbels. Binnen in het restaurant worden we alvast verwend met een heerlijke verrassende amuse en verse oesters die ter plekke voor ons worden opengemaakt. Wat een verwennerij, we kijken uit naar de avond die komen gaat. Iedereen heeft er duidelijk zin in, want het is nu al gezellig met elkaar.
[/av_textblock]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
In opperbeste stemming lopen we als V.I.P. (want zo voelt het!), over de lange rode loper naar het restaurant van het hotel waar de prachtig gedekte tafels klaar staan voor de gasten. Sander en ik zitten aan tafel met de vrouwen van de sterrenchefs, geweldig! Een betere plek aan tafel dan met deze lady’s kon ik mij niet wensen, en nee, ik ga jullie geen smeuïge details vertellen over het privé leven van onze top chefs 😉
[/av_textblock]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
Ik stel graag de chef koks aan jullie voor:
Chef-kok Tonny Berentsen (De Kromme Dissel*) werkt als gastheer op deze avond samen met Arjan Bisschop (De Heeren van Harinxma*), Richard de Vries (The Park), Erik van Loo (The Park en Parkheuvel**), Wessel Ruijmgaart (De Kersentuin) en Stefan Sprang (De Kersentuin, Aan de Poel**). Samen staat dit team garant voor een vooral unieke en avondvullende culy beleving.
De begeleidende wijnen worden de hele avond verzorgd door de altijd spontane Ronnie Brouwer. De Sommelier van Nederland 2017. Bij ieder gerecht krijgen we een andere geschikte wijn, die hopelijk prachtig gaat aansluiten bij de gerechten, dat zorgt voor een fijne wijn & spijs combinatie, en dat is al een kunst op zich.
Dit is het het menu van de avond
1e gang De Kromme Dissel
Scandinavische Langoustine met aardpeer, mos en jeneverbes & eetbare stenen.
Wijn, een Sanserre, Daniel Crochet Frankrijk 2016
2e gang De Heeren van Harinxsma
Gnocchi van daslook en Peccorino met geroosterde pijlstaartinktvis turf gerookte ham, amandel en schuimige saus van Manzanilla.
Wijn, een sherry Fino, Bodegas Tradicion, Jerez Spanje
3e gang De Kersentuin
Zacht gegaarde Iberico Segreto met bereidingen van pompoen en Madeira
Wijn, 2015 L’Orchidée, Famille Decrenisse, Lyon Frankrijk
4e gang The Park
Kwartel. Filet en bout met munt, pistache, dadel, paddenstoelen en gevogelte jus met timut peper
Wijn, 2010 Cuvée, Liszkay, Pangyer Hongarije
5e gang Parkheuvel
Pyreneeën lam met artisjok, knoflookbeignets, ratatouille, zucchinni en basilicum
Wijn, 2014 90 minuts, Trossos del Priorat, Priorat Spanje
6e gang Aan de Poel
Geblazen suiker met braam en lavendel
Wijn, 2015 Scheurebe Auslese, Honrath, Nahe Duitsland
[/av_textblock]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Gnocchi van daslook en Pecorino met geroosterde pijlstaartinktvis, turfgerookte ham, amandel en schuimige saus van Manzanilla
De Heeren van Harinxsma
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]

Kwartel
Filet en bout met munt, pistache, dadel, paddenstoelen en gevogelte jus met timut peper
The Park
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_one_half min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
[/av_textblock]
[/av_one_half]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
Onze smaakpapillen hebben letterlijk een feestje gevierd, en alle gerechten waren van een uitmuntende kwaliteit. Iedereen gaat staan, en de top chef-koks krijgen een luid een welverdiend applaus en een hele diepe buiging. En voor wie nog niet moe is en nog wat energie over heeft, is er nog een meet & greet met de chefs en een after party in het hotel. Wij zijn nog lang niet van plan om te gaan slapen, en ook al knellen mijn pumps best wel, wij hebben zin in een feestje.
In de Kromme Dissel is er een leuke hippe band aan het spelen a la crazy piano style. De sfeer is relaxt en na een paar overheerlijke gin-tonics die naar eigen smaak geserveerd worden, gaan ook bij ons de voetjes van de vloer, en wordt er nog lang door gefeest tot in de vroege uurtjes.
Na deze top avond ploffen Sander en ik neer in ons heerlijke ruime bed op de hotelkamer, sweet dreams truste allemaal!
Goedemorgen, wat hebben wij heerlijk geslapen zeg! Na een heerlijke uitgebreide warme douche en rustig wakker worden gaan we naar de ontbijtzaal, in de zelfde ruimte waar we gisteren nog ons mooie diner hadden, en heel even lijkt het net alsof we niet zijn weggeweest, sommige gasten zien er nog wat slaperig uit, wij ook hoor! Maar wat wil je na z’n heerlijk feest. 😉
Er staat een luxe ontbijtbuffet klaar voor de gasten, en om heel eerlijk te zijn, heb ik wel weer trek gekregen. We genieten van een heerlijk kopje koffie, een glas verse jus de Orange, luxe broodjes met beleg, vers fruit en gekookte eitjes. Natuurlijk raken Sander en ik niet uitgepraat over de fijne avond die we samen hebben gehad. Maar dan is het toch echt tijd om te gaan, en samen halen we onze bagage op in de kamer en checken we uit.
Onze dank gaat uit naar
Bilderberg Hotel Klein Zwitserland voor haar gastvrijheid “een geweldige belevenis” in een knus en sfeervol hotel met een zeer persoonlijke en goede service.
Onze culinaire dank gaat uit naar alle top chef-koks en keukenbrigade die ons de hele avond hebben verwend met de heerlijkste gerechten van top kwaliteit, en hun prachtige verhalen achter de gerechten.
De vrouwen van de chefs, voor de smeuïge verhalen.
De sommelier Robbie Brouwer, voor het serveren van de prachtige wijnen.
De mensen van de bediening.
En niet te vergeten alle gasten met wie wij deze gezellige avond hebben mogen beleven.
Dank!
Liefs,
Jacq & Sander
Ps eerst volgende event is in juni in het parkhotel Rotterdam… see you there?
[/av_textblock]
[av_masonry_gallery ids=’5805,5804,5803,5802,5801,5800,5799,5798,5797,5796,5795,5782,5785,5786,5789,5793,5781,5777,5775,5772,5766′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ gap=’1px’ overlay_fx=” container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=”]
No Comments