Foodblabla gaat lunchen met Dafne & Epke

Hi lieve foodlovers!

Het is 8 juni en we rijden richting Papendal in Arnhem want wij zijn uitgenodigd voor een perslunch met niemand minder dan onze Olympische toppers Dafne Schippers en Epke Zonderland.

Op de perslunch, georganiseerd door zuivel coöperatie Friesland | Campina, worden namelijk de allernieuwste smaken van de kwark gelanceerd, waarin Epke en Dafne een grote rol hebben gespeeld in het ontwikkelingsproces.

Onderweg besef ik me ineens dat ik als Arnhems meisje nog niet één keer op het sportpark Papendal ben geweest, dus dat wordt tijd.

In gesprek met Epke Zonderlander

Foodblabla gaat lunchen met Dafne en Epke met Campina 27

De perlunch van Campina

De zon schijnt, we zijn vrolijk en er is een strak blauwe lucht. We hebben er zin in, want je krijg niet iedere dag de kans om 2 van deze superhelden te mogen ontmoeten, Epke Zonderland en Dafne Schippers. We komen aan in het grootste topsport- trainingscentrum van Nederland en melden ons in het congrescentrum waar het event gehouden wordt, een groene vlag van Campina wappert ons tegemoet, dat kan maar één ding betekenen, hier moeten we zijn.

Nog even snel wip ik langs het toilet om te checken of mijn haar nog een beetje zit, en ontmoet daar gelijk Barbara Barent, hoe leuk! Ook zij is aanwezig bij het persevent van Campina, even later zien we ook Dafne en Epke in de ontvangstruimte staan.

Na een korte kennismaking met elkaar en een kop koffie, gaan we met zijn allen naar een zaal met prachtig gedekte tafels, waar we later zullen gaan lunchen met elkaar, maar eerst worden de twee nieuwste smaken kwark van Campina geïntroduceerd.

Introductie Campina Dafne Schippers en Epke Zonderland

Introductie Campina Dafne Schippers en Epke Zonderland

 

Dafne Schippers en Epke Zonderland zijn de nieuwe ambassadeurs van Campina en zullen zich inzetten om Nederland bewust te maken van het belang van zuivel als onderdeel van een goede basisvoeding.

De kwark is van nature rijk aan proteïne, wat bijdraagt aan de opbouw en het herstel van de spieren, en juist daarom zeer geschikt voor sporters.

Er wordt een mooie introductie film getoond van beide en Epke en Dafne vertellen waarom ze ambassadeurs zijn geworden van Campina en wat ze op dit moment bezig houdt.
En dan mogen we aan tafel! De Manager Erik te Velthuis tevens chef kok van topsportrestaurant Papendal heeft voor ons een heerlijke lunch bereidt, natuurlijk met als hoofdingrediënt, kwark van Campina.

Ik neem plaats aan een prachtig ingedekte tafel en zit aan tafel met o.a. Dafne Schippers, Barbara Barend en Suzanne Brummel, hoe leuk!

Het eerste gerechtje wordt geserveerd en ziet er super mooi uit, het zijn twee toastjes besmeerd met kwark en daarop gerookte zalm en plakjes rosbief en wat waterkers en rode cress, wat een heerlijke start.

Erik te Velthuis met Jacqueline Sluijter

Erik te Velthuis met Jacqueline Sluijter

Foodblabla gaat lunchen met Dafne en Epke met Campina

Foodblabla gaat lunchen met Dafne en Epke met Campina

Er worden allerlei vragen gesteld aan Dafne door de andere gasten aan tafel en ook aan de andere tafels hoor je gezellig geroezemoes en zo te zien is iedereen aan het genieten.

Het tweede gerechtje is een plakje hartige taart op een bedje van een super lekkere romige tomaten/kwark saus wat het geheel lekker fris maakt. Tot slot krijgen we ook nog twee niet al te zoete gerechtjes met kwark bereid, een muffin en kleine pannenkoekjes met vers fruit yum!

Foodblabla gaat lunchen met Dafne en Epke met Campina 05

Foodblabla gaat lunchen met Dafne en Epke met Campina

Foodblabla gaat lunchen met Dafne en Epke met Campina 05

Foodblabla gaat lunchen met Dafne en Epke met Campina

Na de lunch krijg ik nog de kans om Epke en Dafne nog wat vragen te stellen, hieronder lees je ze.

Wat is je favo ontbijtje?
Dafne eet het liefst een schaaltje kwark s ’morgens met vers fruit, zaden en noten of een omelet.
Epke eet graag een toast met een eitje, het hangt veel af hoe de training van de dag eruit ziet. Als hij op de toestellen moet neemt hij een zwaarder ontbijt.

Wat eet je na het sporten het liefst?
Na het sporten eet Dafne het liefst iets met veel eiwitten en proteïnen, ook repen waar zaden en noten in verwerkt zijn.
Na het sporten eet Epke ook graag kwark, dit vult hij aan met een beetje cruesli. Dit ligt niet zo zwaar op de maag.

Volg je ook een bepaald dieet?
Dafne volgt geen speciaal dieet maar let wel op wat ik eet.
Epke volgt ook geen dieet, maar kent zijn eigen lichaam goed. Hij gelooft in variatie in eten, met veel groeten.

Houdt je van brood, en hoe beleg je jouw broodje?
Dafne is geen fan van brood, echt bij uitzondering dat Dafne een keer brood eet.
Epke eet soms een broodje belegd met kaas maar niet al te veel.

Wat is jouw meest guilty pleasure?
Daar kan Dafne kort over zijn want dat is namelijk, “Chocolade”
Ook Epke gaat voor de chocolade, en vult dit aan met een lekker patatje of een hamburger na een toernooi.

Zelf koken of uit eten?
Dafne vind het leuk om zelf te koken en heeft onlangs een leuk kookboek uitgebracht met daarin heerlijke gezonde recepten, maar uit eten gaan vindt ze ook erg fijn, niet zelf in de keuken staan maar jezelf eens lekker verrassen.
Epke vindt het gezellig en leuk om met vrienden in de tuin lekker te barbecueën. Maar uit eten gaan is ook goed want dan gaat het erom wat je niet kent, en dat maakt uit eten gaan speciaal.

Na afloop mochten wij nog een leuke goody bag in ontvangst nemen met hierin een heerlijke bakje kwark waar ik thuis al een heerlijk recept mee heb gemaakt, zie recept hieronder.

Campina Kwark Pancakes met vers fruit

Ingrediënten:
150 gr Kwark
2 Eieren
1 tl Wijnsteenbakpoeder
60 gr Tarwebloem
Snufje zout
Snufje kaneel
2 tl Honing
Kokosolie
Fruit naar keuze

Bereiding:
Doe de kwark en de eieren in een mengkom en klop met een garde door elkaar.
Klop vervolgens de bloem, bakpoeder en een snuf zout en kaneel door het beslag.
Verwarm een koekenpan met wat kokosolie.

Schep met behulp van een lepel kleine hoopjes van het beslag in de pan (ongeveer 3 tegelijk).
Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn en gaar.
Garneer de kwarkpannenkoekjes met vers fruit en e.v.t. agave of maple siroop
Enjoy!

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor deze super leuke dag!

Liefs Jacq

p.s. fotografie Sander Damen | www.creativephoto.nl 

 

6 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.