Hi foodlovers!
Wij zijn dol op tapas en dan met name typisch Spaanse tapas.
Dit slaatje at ik vroeger regelmatig met mijn ouders in tapas bars of in het restaurant van een groot warenhuis, tijdens onze zomervakanties in Spanje. Als het in het zuiden van Spanje ’s middags super heet was, en de Spanjaarden hielden hun siësta, dan ging ik met mijn ouders meestal op zoek naar wat verkoeling in één van de grotere warenhuizen van de stad.
We deden dan onze boodschappen en plofte daarna neer in de tapasbar, en genoten we van een drankje en een hapje.
Ik sluit mijn ogen, neem een hap en dan even ben ik terug in mijn kindertijd, namelijk in het zuiden van Spanje waar ik heel veel mooie herinneringen heb gemaakt samen met mijn ouders.
Weer zo’n heerlijk recept die je in een handomdraai op tafel zet!
Buen provecho!
- 6 el flinke el mayonaise bij voorkeur Belgische mayo
- 1 blikje tonijn
- 600 g gekookte aardappelen in blokjes gesneden
- 1 gekookte winterwortel in kleine blokjes gesneden
- 150 g diepvries doperwten gekookt en koud afgespoeld
- 2 hard gekookte eieren
- zwarte of groene olijven
- olijfolie extra vierge
- peper en zout
Ingrediënten
|
- Laat de tonijn goed uitlekken en doe deze in een kom.
- Prak de tonijn met een vork fijn, en roer door de mayonaise erdoorheen.
- Voeg de gekookte aardappelblokjes, wortelblokjes en doperwten aan het tonijn/mayo mengsel toe, en roer voorzichtig door elkaar zodat er nog wat structuur in de salade blijft.
- Breng op smaak met peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Enjoy!
No Comments