Hi foodlovers!
Het is tijd voor mijn thuis challenge #2
Wie zoet is …..
En ja, weer met die overheerlijke Seriously Good mayonaise van Heinz. Dit keer moest ik iets zoets maken met mayonaise, wat een uitdaging, want zoals vele van jullie wel weten ben ik totaal geen zoetekauw en geen taartenbakster. Maar voor deze challenge ben ik helemaal los gegaan en heb ik voor jullie een Mayo ijsje speciaal gemaakt.
Romig mayonaise ijs met een topping van krokante frietjes en een drizzel Heinz Tomatenketchup. Klinkt maf, maar het is serieus lekker! Dit moeten ze bij iedere cafetaria gaan verkopen.
Like mijn foto op insta en facebook, en ik ben je meer dan dankbaar!
Liefs,
Jacq
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- 250 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- merg van één vanillestokje
- 3 eidooiers
- 150 g witte basterdsuiker
- 2 flinke el Heinz Seriously Good Mayonaise
- ijsmachine
- mixer
- voor de topping
- 1 zakje naturel frietjes (chips)
- heinz tomatenketchup
Ingredients
|
- Klop de slagroom, samen met het merg van het vanille stokje met een mixer half stijf. Mix in een andere kom de eidooiers samen met de suiker en mayonaise tot een dikke, romige massa.
- Schenk langzaam, terwijl je blijft kloppen, de melk bij de romige massa. Als het eenmaal is opgenomen, schep je de lobbig geklopte slagroom erdoorheen. Roer voorzichtig totdat er een mooi glad mengsel ontstaat giet in de ijsmachine en laat het apparaat zijn werk doen.
- Heb je nou geen ijsmachine, dan kan je het mengsel ook in een stalen bak gieten en in de vriezer zetten voor ongeveer 6 uur.
- Garneer het ijs met de frietjes en een klein beetje Heinz Ketchup.
- Enjoy!
4 Comments
Marion Op de Beek
27 juni 2018 at 12:33Joyce Op de Beek 🤮
Foodblabla
27 juni 2018 at 14:22Al eens geprobeerd Marion? Klinkt vreemd maar is erg lekker😉
Marion Op de Beek
27 juni 2018 at 14:40Foodblabla klinkt ronduit smerig 😂 maar ben wel nieuwsgierig
Joyce Op de Beek
27 juni 2018 at 15:28Mmm interessant. Als ze er een kunnen maken met veganaise dat zou top zijn!