Pizza, zelf gemaakt in een steenoven
BLOG

Foodblabla goes Italy, update (2)

De afgelopen dagen hebben wij veel genoten aan het strand, veel zon, zee en … koffie 😉 De komende week gaan wij de toerist uithangen en kijken waar wij lekker kunnen eten en drinken. Een aantal tips hebben wij al gekregen (dank jullie wel!)

Spiagge Bianche bij Vada

Spiagge Bianche bij Vada

Om de dag haalt Sander lekker een vers brood voor ons, en het brood is hier fantastisch, zie deze ciabatta, lekker luchtig van binnen en krokant van buiten. Niet te vergelijken met de ciabatta die je bij ons vers in de winkel koopt.

ciabatta

ciabatta

Tijdens de boodschappen in een groot en leuk overdekt winkelcentrum in Empoli hebben wij tussen de middag een heerlijke lunch gegeten. In Italië eten ze tussen de middag uitgebreid, een belangrijk moment op de dag. Wij hielden het simpel, en bestelde salades. Heerlijk vers, met goede olijfolie en balsamico stroop.

IMG_20140908_133938

Salade in Empoli

Sander en ik houden allebei van salades, en deze maakte wij laatst in ons vakantiehuisje. Een Insalata met kip, verse basilicum, olijven, komkommer, tomaat, ui en mozzarella. Een lekker glas Brunello di Montalcino maakte het geheel af.

IMG_20140910_163216

En eindelijk was het zover, we hebben vandaag de pizzaoven uitgeprobeerd! Een filmpje en meer foto’s volgen nog later. Dit was de eerste poging en onze eerste keer met een echte pizzaoven, maar ik moet zeggen, dit gaan we nog een keer doen!

Pizza, zelf gemaakt in een steenoven

Pizza, zelf gemaakt in een steenoven

Tot zover update 2….

Liefs Jacq.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.