Wat is het toch fijn om in Italië te zijn. Zo drinken wij ’s morgens ons kopje koffie en met een Cantucci al cioccolato erbij.
Koffie zetten met de percolator in 8 duidelijke stappen
- gebruik medium maling koffiebonen, liefst iets grover dan bijvoorbeeld een mokamaling en bij voorkeur zelf gemalen
- doe de koffie in het filter (vaak heb je 2 theelepeltjes of ca. 12 gram nodig voor 1 flinke ietwat pittige kop koffie)
- verdeel de koffie gelijkmatig over het filter
- doe de bijpassende hoeveelheid water in het reservoir
- zet het apparaat op het gas (heel soms is een model ook geschikt voor koken op electra)
- houdt het water tegen het kookpunt aan (heel zachtjes borrelen)
- zet een timer om te voorkomen dat het proces te lang duurt en de koffie bitter wordt (het beste resultaat krijg je als de hele hoeveelheid water maar één keer doorloopt)
- als de koffie klaar is deze nog even doorroeren.
Filmpje door ons gemaakt.
[av_video src=’http://youtu.be/iY4KGHWzIrs’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2774by’]
No Comments