BIJGERECHT DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT VEGETARISCH GERECHT

parmigiana di melanzane

Tijdens ons etentje in Livorno (zie hier) kregen wij een stukje parmigiana di melanzane, een vegetarische ovenschotel van aubergine, als voorgerecht. Dit vond ik zo lekker, dat ik het gerecht dezelfde week nog een keer gemaakt.

Hier in Toscane heb ik een grote violet aubergine gebruikt, maar natuurlijk kan je ook gewoon de andere aubergine gebruiken.

Het is een makkelijk recept wat eigenlijk alleen bestaat uit aubergine, mozzarella, parmezaan en tomatensaus. Italiaanse smaken op je boordje.

Dit gerecht is voor 4 tot 6 personen als bijgerecht of 2 tot 3 personen als hoofdgerecht.

Enjoy!

Melanzane alla Parmigiana
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de gewassen, ongeschilde aubergine in plakjes van ongeveer 5 mm dikte. Leg ze naast elkaar op keukenpapier en bestrooi ze met zout. Laat ze zo een half uurtje liggen. Het zout onttrekt vocht aan de aubergine, en vermindert de bittere smaak. Dep de plakjes droog met schoon keukenpapier. Haal de plakjes door de bloem, en bak ze in een koekepan met voldoende olijfolie tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Zorg dat de olie goed heet is, zodat de plakjes niet te veel olie opnemen. Vul de olijfolie bij als er niet meer genoeg in de pan zit. Laat de plakjes uitlekken op keukenpapier. Snijd het mozzarellakaasje in dunne plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 oC. Nappeer een ovenschaal met de tomatensaus, en leg er de helft van de aubergineplakjes op. Doe hier de helft van de resterende tomatensaus over. Leg daarop de helft van de mozzarellaplakjes en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Herhaal dit nog een keer. Zet 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi bruin is.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.