Foodblabla on Tour met Aviko

Hi Foodlovers!

Dit soort events wil je niet missen!

Wij mochten bij de boeklancering van Aviko zijn en daarna koken en aanschuiven aan de buurttafel om te genieten van diverse gerechten uit het nieuwste receptenboek van Aviko, “Van Boerenkool tot Boeuf bourguignon. In het leuke compacte kookboek staan verschillende gerechten die je inspireren en mee op reis nemen door verschillende landen.

Aviko - Wim Ballieu - HappyLife PR

Aviko – Wim Ballieu – HappyLife PR

Aviko - Wim Ballieu - HappyLife PR

Aviko – Wim Ballieu – HappyLife PR

Op het event werd het nieuwe boek gepresenteerd en gingen we zelf aan de slag met de gerechten. Het was lastig kiezen, maar al snel kreeg ik oogcontact met de prachtige verse Rode poon en de Zee duivel die mij verliefd aankeken.

Aviko – Wim Ballieu – HappyLife PR

 

We gaan Mediterraanse vissoep maken met zoete aardappel, en ja we gaan zelf de vis fileren. Die kans wil ik niet missen, de meeste mensen vinden het misschien niet het leukste klusje dat er is maar ik vind het geweldig om er weer iets bij te leren. We maakte met de groep een overheerlijke grote pan met vissoep met verse vis, geurige verse kruiden en Pastis (anijsdrank).

Tussen het koken door werden de andere gerechtjes uitgedeeld, waaronder één van mijn favo gerechtje, de Luikse Balletjes met een frisse loofsalade en de Kerriekreukels van Aviko het recept is van Wim Ballieu die je ook terug vindt in het kookboek.

Aviko - Wim Ballieu - HappyLife PR

Aviko – Wim Ballieu – HappyLife PR

Aviko - Wim Ballieu - HappyLife PR

Aviko – Wim Ballieu – HappyLife PR

Deze ga ik zeker een proberen, zin in, want ik ben dol op gehaktballen.

We zijn enorm in de watten gelegd deze avond met de heerlijkste hapjes, live muziek en omringt door fijne lieve mensen.

We gingen naar huis met een enorm goedgevulde krat om thuis nog eens aan de slag te gaan met de verse producten, en de rösti schijven van Aviko. Omdat ik alle ingrediënten toch in huis had, ben ik de groente torrentjes diezelfde week nog gaan maken, maar dan met een beetje extra’s van foodblabla.

Aviko - Wim Ballieu - HappyLife PR

Aviko – Wim Ballieu – HappyLife PR

 

 

 

Aviko - Wim Ballieu - HappyLife PR

Aviko – Wim Ballieu – HappyLife PR

Groente torentjes, met sardines en rode peper voor de kick. Wil jij deze torentjes ook een keer maken?

Dat kan, want die staat ook in het nieuwe boek die overigens geheel gratis te verkrijgen is op www.jouwkookweek.nl hoe tof!

Dankjewel Aviko wij hebben erg genoten!

Liefs,

Jacq X

VAN BOERENKOOL TOT BOEUF BOURGUIGNON Chef Wim Ballieu en Aviko bundelen inspiratie in nieuwste kookboek

Dat de aardappel superveelzijdig is en in elke Europese keuken goed tot zijn recht komt, bewijst het kookboek ‘Van Boerenkool tot Boeuf bourguignon’ wel. In het 96 pagina’s tellende boek delen 24Kitchen chef Wim Ballieu en Aviko de belevenissen van hun buurttafeltour door Europa van afgelopen zomer. In zes Europese landen bereidde de Vlaamse kok voor de lokale bevolking typische streekgerechten met lokale ingrediënten en een touch of Aviko. ‘Van Boerenkool tot Boeuf bourguignon’ bundelt maar liefst 24 overheerlijke gerechten en inspireert met passende recepten voor elke dag van de week. Het kookboek ter waarde van € 24,95 is gratis verkrijgbaar via www.jouwkookweek.nl.

Heerlijk handig Veel Nederlandse gezinnen hebben wekelijks een min of meer vast kookpatroon. Zo hebben ze vaak aan het begin van de week weinig tijd om te koken, maar willen wel graag een gezonde, verse maaltijd op tafel zetten. Ook zijn er dagen waarop ze lekker ongecompliceerd willen snacken of juist zin hebben om flink uit te pakken en gezellig met z’n allen te tafelen. Hoe handig is het dat Aviko rekening houdt met ieders individuele “Kookweek” en de recepten uit het kookboek heeft ingedeeld naar de zes verschillende soorten kookdagen? Of je nu een ‘Vlot & Vers dag’ hebt, vrienden te eten krijgt tijdens een ‘Zoete Invaldag’ of lekker wilt kokkerellen tijdens een `Uitprobeerdag’, je vindt heel gemakkelijk en snel een recept dat past bij jouw tijdsbesteding. Alle gerechten uit het kookboek zijn eenvoudig te maken en kunnen bijna niet mislukken. En een dagje zonder vlees? Uiteraard is er ook rekening gehouden met vegetarische gerechten in “Van Boerenkool tot Boeuf bourguignon”.

De smaak van vakantie Tijdens de Buurttafel on Tour werd duidelijk dat de aardappel past bij oneindig veel gerechten en allerlei soorten keukens. Of er nu gekookt wordt in Spanje, Zwitserland of het Limburgse Thorn, gerechten met aardappel zijn lekker, bijzonder, gevarieerd én geliefd. In het receptenboek zijn tongstrelende creaties te vinden als torentjes van gegrilde groenten en Rösti rondjes, tapas met Patatas Bravas en Franse kip met venkel, sinaasappel en Franse Friet. Deze gerechten, die herinneringen oproepen aan de vakantietijd, zet je nu dus heel gemakkelijk thuis op tafel. ‘Van Boerenkool tot Boeuf Bourguignon’ wordt door Aviko gratis, dus zonder aankoopverplichting, thuisgestuurd aan iedereen die op www.jouwkookweek.nl aangeeft wat zijn of haar favoriete vakantiekeuken is.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.