Heinz - Jacqueline - Foodblabla
BLOG

The Heinz story – Heinz Favourite Foodie 2018

Hi Foodlovers!

Weten jullie het nog, wie wordt Heinz Favourite Foodie 2018?

Nou, ik ben dat dus niet geworden, want dat is Simon (BBQ-Bastard) en dat is dik verdient, maar ik voel me zeker super trots dat ik dit heb mogen meemaken en ik had het ondanks de zenuwen voor geen goud willen missen, want ik heb een te gekke ervaring opgedaan, leuke lieve vrienden gemaakt met allemaal één en dezelfde passie namelijk FOOD en die en net als ik tot de max genieten van het leven. We hebben mooie recepten gemaakt, soms wat extreem en gewaagt zoals; bijvoorbeeld mijn mayo-ijsje die je overigens echt een keer moet proberen, of zoals de Club Sandwich met chicken & peach, die ook nog eens op nummer één kwam te staan, en wat dacht je van mijn Oosterse Burger met mango salsa voor mijn gevoel #1 plaats.

Heinz - Jacqueline - Foodblabla

Heinz – Jacqueline – Foodblabla

In maart van dit jaar werd ik benaderd door Heinz of ik wilde deelnemen aan een te gekke kookwedstrijd, voor Heinz Favourite Foodie 2018. Ik voelde me super vereerd, en tegelijk vond ik het ook rete-spannend om te gaan doen, natuurlijk zei ik JA en ik wilde het wel gelijk van de daken schreeuwen maar mocht nog niet al te veel naar buiten brengen.

Aan de hand van een draaiboek werden we allemaal ingelicht hoe onze komende tijd eruit zou komen te zien en waar we allemaal rekening mee moesten gaan houden, opnamedagen kledingvoorschriften, make-up, haardracht, recepten enz.….enz.…

In april was het zover, de kennismaking met de andere foodies en de opnames van Heinz Favourite Foodie waren een feit! 3 dagen lang opnames op een prachtige locatie in een dorp bij Nijmegen. Er komt heel wat bij kijken bij opnames, zoals licht, geluid, styling, make-up artist, catering en noem maar op, en ik mocht daar ineens deel van uit maken, hoe tof!

[av_one_half first av_uid=’av-jnghgc’][/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-hox1p8′][/av_one_half]

Als een soort van VIP kwam ik aan op de set, en kon ik gelijk kennis maken met de andere foodies, de crew van Boomerang en medewerkers van Heinz. Er heerste al snel een relaxte sfeer en alles zag er vet mooi uit, met de kleinste details was rekening gehouden, alles voor perfectie!

Onze host van de show Hugo kennis o.a. bekend van 24Kitchen ging de kookshow presenteren, en kwam natuurlijk even hi zeggen, lichtelijk gespannen kwamen we elkaar tegen buiten in de natuurlijkste dressingsroom ever (buiten in tuin) en stalde onze kleding uit aan een boom. Een fijne kennismaking met een toffe peer, dat komt wel goed dacht ik gelijk.

We moesten allemaal rekening houden met onze kleding en stalde onze setjes uit op tafel zodat er een keuze gemaakt kon worden qua stijl zodat we goed zouden matchen met elkaar en onze kookschorten met onze namen erop van Heinz zou gaan shinen.

Iedereen moest in de make-up, en ik kan je zeggen dat was wel nodig, een korte nacht vol gezonde spanning had ervoor gezorgd dat ik een soort van tweede ooglid erbij had gekregen, waardoor ik een extreem vermoeide blik had opgelopen, Maar gelukkig was daar onze make-up heldin die van ons ware prinsen en prinsesjes kon maken. Maar ook de lol met elkaar zorgde ervoor dat we gingen shinen als echte foodie pro’s. 🙂

Tijdens de filmdagen, gingen we tegen elkaar battelen met drie kookopdrachten. We kregen ieder een eigen werkplek, een limited edition kookeiland van Heinz met alles erop en eraan, echt super cool!

Natuurlijk zijn we gespannen, want we weten niet van te voren wat we gaan maken, en dan moeten we ook nog binnen een bepaalde tijd koken.

[av_one_half first av_uid=’av-1kmhik’][/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-1fkavg’][/av_one_half]

Onze 1e opdracht was maak een pasta gerecht met de pastasaus van Heinz, het eerste wat in mij opkwam was gelijk, ik ga mijn spaghetti taart maken, dan ga ik zeker knallen, hahaha! Achteraf gezien geen goed idee, want we kregen maar 15 minuten, door de stress vloog de pasta in de rondte en was de taart wel heel erg al dente, maar ondanks dat kreeg ik van Hugo toch een voldoende.

De 2e opdracht was maak een frietje 2.0 met de overheerlijke Mayo van Heinz, omdat ik juist geen aardappel wilde gebruiken, koos ik voor een andere groente variatie. Frietjes gemaakt van Courgette en Parmezaanse kaas, ik was er super blij mee, en de jury ook. 🙂

De 3e en laatste opdracht was een BBQ- opdracht en toen dacht ik gelijk, dat gaat me nooit lukken, BBQ-en is totaal niet mijn ding! We moesten allemaal een burger maken. Om het mezelf niet al te moeilijk te maken, ging ik voor safe, ik maakte een Oosterse Burger met een Salsa van mango en tot mijn verbazing vond Hugo deze het lekkerst, ik voelde mij super trots!

Het waren drie fantastische dagen, met een gezellig team om ons heen, het was bloedheet in de KAS maar had het voor geen goud willen missen. Nu konden we ons gaan opmaken voor de thuis-opdrachten ….yoehoe! Nu zijn wij in maart dit jaar verhuisd naar Velp, en onze kookstudio was nog niet eens af. Hoe ik het gedaan heb weet ik niet maar, maar ik heb er 6 prachtige gerechten gecreëerd waar ik 100% achtersta.

[av_one_third first av_uid=’av-cn4za4′]

Club Sandwich Chicken and Peach

Club Sandwich Chicken and Peach

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-b142nw’]

Schepijs met Heinz [Seriously] Good Mayonaise

Schepijs met Heinz [Seriously] Good Mayonaise

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-95iy2k’]

Pittige Mexicaanse Hotdog met maissalsa

Pittige Mexicaanse Hotdog met maissalsa

[/av_one_third]

[av_one_third first av_uid=’av-815yz0′]

Tosti gehaktbal

Tosti gehaktbal

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-5ytknw’]

Lasagna Taartjes

Lasagna Taartjes

[/av_one_third]

[av_one_third av_uid=’av-4al5e4′]

Gevulde Pittige Pompoen

Gevulde Pittige Pompoen

[/av_one_third]

Ik blik terug op seriously good moments! 

Een dikke zoen aan:

Hugo Kennis | https://www.24kitchen.nl/chefs/hugo-kennis

Ashkan  | www.dishtales.com 

Jelle | http://themessychef.be

Truusje | https://desandwichformule.nl/

Simon | http://www.thebbqbastard.com/

Boomerang Creation

Heinz

Liefs,

Jacq

[av_masonry_gallery ids=’7619,7626,7627,7625,7624,7623,7621,7620,7618,7617,7616,7615,7614,7613,7611,7607,7606′ items=’24’ columns=’flexible’ paginate=’pagination’ size=’flex’ orientation=” gap=’large’ overlay_fx=” container_links=’active’ id=” caption_elements=’none’ caption_styling=” caption_display=’always’ color=” custom_bg=” av-medium-columns=” av-small-columns=” av-mini-columns=” av_uid=’av-2mz0l8′]

8 Comments

 • Reply
  Debbie van Druten
  14 oktober 2018 at 19:54

  Klinkt als een mega stoere en leuke ervaring!

  • Reply
   Foodblabla
   14 oktober 2018 at 20:01

   Debbie van Druten dat was het zeker Debbie 😘

 • Reply
  The BBQ Bastard - Gedeelde Passie
  14 oktober 2018 at 21:50

  Het was zoals je zegt een zeer aangename kennismaking! Ware het niet dat het een wedstrijd was dan zou er voor mij geen winnaar moeten gekozen worden… Maar ja dat zou maar een rare wedstrijd zijn zeker? :p Mooi in beeld gebracht ook! Knap werk Sander!

  • Reply
   Foodblabla
   15 oktober 2018 at 14:55

   The BBQ Bastard – Gedeelde Passie 👊

 • Reply
  Ria Sluijter
  15 oktober 2018 at 15:10

  Trots op jullie..😍

 • Reply
  Foodblabla
  15 oktober 2018 at 15:16

  🍴

 • Reply
  Mieke Vandooren
  16 oktober 2018 at 19:19

  Dag sterk vrouw je moet maar durven en kunnen zeg jij sterk e madame Mieke 🤣

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.