Hi Foodlovers!
Pulled Pork maken kost tijd maar dan heb je ook wat!
Low & slow gegaard vlees dat letterlijk uit elkaar valt als draadjes, en bovendien botermals is.
“Maak lekker veel want je kan het vlees na bereiding prima invriezen”.
Probeer ons recept en wij zijn benieuwd wat je ervan vindt.
Enjoy!
[av_one_half first]
[/av_one_half]
[av_one_half]
[/av_one_half]
Servings |
4personen of meer |
Servings |
4personen of meer |
- 2,5 kg Varkenvlees zonder bot Procureur
- voor de Rub
- 2 el smokey paprikapoeder
- 2 el komijnpoeder
- 2 el Gemalen peper
- 2 el bruine suiker
- 1 el zout
- 2 mokken Appelcider bijvoorbeeld Bandit appelcider
- 1 mok Smokey BBQ saus bijvoorbeeld van Remia
- 1 bakje coleslaw
- Broodjes naar keuze of een tortilla
- 1 Ovenschaal / bakblik
- aluminiumfolie
Ingredients
|
- Haal het vlees 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Verwarm de oven op 120 graden
- Mix alle ingrediënten voor de rub van het vlees door elkaar en wrijf / masseer het vlees hiermee in.
- Leg het vlees in een oventray/schaal giet de Appel cider erbij, dek het vlees af met een stuk aluminiumfolie, en plaats in oven voor 4 uur.
- Zet de oven na 4 uur op 150 graden en bak het nog eens voor 2 a 3 uur totdat het letterlijk uit elkaar valt, en botermals is. Haal het vlees uit de oven en laat het voor 30 minuten rusten. Gooi het braadvocht niet weg, maar voeg nog één eetlepel BBQ saus toe en laat het op zacht vuur inkoken tot een bebonden jus.
- Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar, roer de BBQ saus erdoorheen.
- Verwarm een koekenpan en bak hierin alleen het vlees wat je gaat gebruiken, een beetje krokant, verdeel over een broodje, en schep er een flinke lepel met Coleslaw overheen en serveer de jus er apart bij.
- Enjoy!
No Comments