EET HIER!

Foodbloggers gone wild @ brasserie de Boerderij!

Wild wilder wildst, het thema van de nieuwe menukaart is WILD, en LEKKER!

Laat je ook eens adviseren over de heerlijke wijn spijs combinaties 🙂

[av_video src=’https://youtu.be/Os-srole7kc’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-31xktu’]

Op uitnodiging van Tobias van Restaurant de Boerderij mochten wij weer de gerechten van de nieuwe menukaart komen proeven. Samen met de andere foodbloggers, zaten we gezellig aan de grote tafel, waar we voor de laatste keer geserveerd werden door Esther, want zij gaat namelijk emigreren naar het mooie Oostenrijk.

We starten de avond met een aperitief, why not? Ik met een bok biertje van de tap, heerlijk met de groenten chips want de avond is nog jong ;). Even later brengt Esther een heerlijk plankje met brood en smeersels, wat gelijk opvalt is dat de boter een gezellige herfstkleur heeft, erg origineel!

Brasserie de boerderij

Brasserie de boerderij.

Als voorgerecht krijgen we een leuke proeverij, een Rilette van eend met cranberry en hazelnoot en een kroketje van gekonfijte eendenbout, Rouleau van Fazant en wildzwijn ham eromheen gewikkeld, en een torentje van parelcouscous aangemaakt met mooie groene kruiden, wat een heerlijke start van de avond.

Brasserie de boerderij

Brasserie de boerderij een proeverij van voorgerechten.

Als tussendoor krijgen we een Wildbouillon en peterselie, die vond ik persoonlijk een beetje te zout.

Wildbouillon van brasserie de boerderij

Wildbouillon van brasserie de boerderij

Na wat heerlijke wijntjes te hebben mogen proeven zit de sfeer er goed in. Iedereen is druk in de weer met eten, fotograferen en er wordt veel gelachen, en gekletst “it’s all about the food… “

En dan wordt het hoofdmenu geserveerd, en staat er voor ons een prachtig opgemaakt bord met weer een proeverij van Wildzwijn procureur en zwijn wangetjes (favoriet bij collega blogger Lourens) duo van hert en een stukje slow cooked sukade met een romige aardappelmousseline en  glossy jus gemaakt van eekhoorntjesbrood waardoor je een heel warm herfstgevoel krijgt van binnen al bij de eerste hap. En wat ook een leuk detail is, dat het eten geserveerd wordt op prachtige nieuwe hippe borden, helemaal passend in dit seizoen.

brasserie de boerderij Wildzwijn procureur, zwijnwangetjes en duo van hert

brasserie de boerderij Wildzwijn procureur, zwijn wangetjes en duo van hert

Als afsluiter van het nieuwe, en heerlijke menu bij Brasserie de Boerderij, komt Esther binnenlopen met een geweldig dessert Tadaa! Een parfait van hazelnoot, gebrande hazelnoten crumble, hazelnoten kletskop en sinaasappelijs wauw! Natuurlijk heb ik hiervan geproefd, het is zeker lekker en bijzonder maar ik ben nu eenmaal niet dol op een zoet dessert maar de smaken kloppen helemaal, dus werd Sander heel erg blij van een extra bordje, snap ik.

brasserie-de-boerderij-08

Bij het dessert werd een glaasje PX Pedro Ximénez geschonken, daar had ik geen moeite mee, een fris dessertwijntje.

Wat hebben we genoten en wat zijn we weer verwend door iedereen van Brasserie de Boerderij. De gerechten van de nieuwe menukaart is bij mij erg in de smaak gevallen en bij mijn wilde collega foodbloggers ook! 🙂

Liefs,

Jacq

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.