Als de blaadjes van de bomen vallen krijgen wij zin in pompoen en andere heerlijke herfstgerechten, of deze jachstschotel met heerlijk mals gestoofd rundvlees in bokbier.
Krijg je al trek?
[av_video src=’https://youtu.be/z7cD2u_EQS0′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-tgsf’]
- 500 g sukadelappen
- 2 el bloem
- 1 grote ui in halve ringen gesneden
- 2 el roomboter
- 2 laurierblaadjes
- 5 jeneverbessen
- versgemalen peper en zout
- 200 ml runderbouillon
- 1 flesje bokbier
- Voor de puree
- 600 g kruimige aardappels
- 1 kopje warme volle melk
- 1 el roomboter
- nootmuskaat
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- 1 handje verse peterselie
Ingrediënten
|
- Snijd het vlees in blokjes, en bestrooi dit met peper, zout en een beetje bloem. Verwarm in een braadpan de boter en bak hierin de ui licht aan. Voeg het vlees erbij en bak dit onder regelmatig omroeren goudbruin. Voeg de laurier en jeneverbessen toe.
- Blus af met het bier en de bouillon en laat het geheel, met deksel op de pan, ca. 1,5 tot 2 uur gaar stoven op laag vuur.
Verwarm de oven op 180 graden. - Maak ondertussen de aardappelpuree en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een lepel verse gehakte peterselie en roer de roomboter er doorheen.
- Verwijder de laurierblaadjes en de jeneverbessen. Schep daarna het vlees, zonder de saus (houd de jus wel apart) in een vuurvaste ovenschotel en bedek dit met een dikke laag aardappelpuree. Maak met een vork of een lepel een mooi patroon in de puree, en giet er nog een klein beetje olijfolie overheen, zo krijgt je ovenschotel een krokant laagje. Zet de schotel in een voorverwarmde oven op 180°C. en laat er in ca. 15 minuten een goudbruin korstje op komen.
Serveer de jus apart erbij 🙂
Enjoy!
1 Comment
Petra Bos
29 oktober 2016 at 12:50Heerlijk.